Rheinmetall Mission Master XTNews

Rheinmetall Mission Master XT

Nieuwsbericht | automatisch vertaald

Rheinmetall kondigt met trots de release aan van de Mission Master XT, het nieuwste lid van zijn succesvolle Mission Master-familie van autonome onbemande grondvoertuigen (A-UGV’s). In tegenstelling tot het Mission Master SP-platform, dat al op de markt is geïntroduceerd, heeft de Mission Master XT een dieselmotor. De Rheinmetall Mission Master XT, die inspeelt op een nieuwe reeks behoeften, is zeer mobiel, zelfs op het moeilijkste terrein en in staat om indrukwekkende ladingen te dragen. De Mission Master XT is ontwikkeld door Rheinmetall Canada.

Een echte metgezel als het moeilijk wordt

De Rheinmetall Mission Master XT gedijt op extreem terrein. Het pakt gemakkelijk ijs, sneeuw en weersomstandigheden onder het vriespunt aan, evenals zanderige, rotsachtige en bergachtige topografie. Dankzij de geavanceerde amfibische capaciteiten kan hij drijven en zwemmen met behoud van zijn volledige laadvermogen. Met een gewicht van 2217 kg kan deze krachtige A-UGV in alle scenario’s een lading van 1000 kg dragen, waardoor troepen speciale uitrusting naar moeilijk bereikbare locaties kunnen vervoeren. Dankzij de dieselmotor kan hij 750 km afleggen zonder te tanken, terwijl lithium-ionbatterijen tot 6 uur stille horloge-activiteiten mogelijk maken.

Een ander opmerkelijk kenmerk van de Rheinmetall Mission Master XT is het continue bandenspanningssysteem, dat de bandenspanning naar behoefte aanpast op basis van het terrein. Met een hoog uithoudingsvermogen en overlevingsvermogen, blijft de A-UGV doorgaan, zelfs met gaten van 2 cm in de banden.

Mission Master XT
© Rheinmetall

Autonoom, intelligent en gemakkelijk te besturen

Net als de andere platforms in de Rheinmetall Mission Master-familie, is de Mission Master XT geoptimaliseerd om saaie, vuile en gevaarlijke taken op zich te nemen, zodat soldaten zich effectiever en veiliger kunnen concentreren op hun kernmissies. Het wordt aangedreven door Rheinmetall PATH, een bewezen autonomiekit (A-kit) die een breed scala aan autonome rij- en navigatiemogelijkheden mogelijk maakt.

De Mission Master-familie is volledig compatibel met NAVO-standaard gevechtsbeheersystemen en kan worden bestuurd via een verscheidenheid aan teleoperatie-opties. “De meest multifunctionele hiervan is een slimme tablet ontwikkeld door Rheinmetall, waarmee de operator elk Mission Master-platform en elke payload kan bedienen via één enkele interface, een primeur voor de markt”, legt Alain Tremblay, Vice-President of Business Development and Innovation uit. bij Rheinmetall Canada. “Gebruikers kunnen bijvoorbeeld camerafeeds volgen of een wapenstation besturen, en vervolgens het platform snel programmeren om zichzelf autonoom naar een gewenste locatie te navigeren, allemaal vanaf hetzelfde apparaat”, voegt de heer Tremblay toe.

Indien nodig kan dit robuuste, beproefde mechanische platform in bemande configuratie werken, met een geïntegreerde joystick en noodstoel.

Mission Master XT
© Rheinmetall

Mogelijkheden voor meerdere missies

Dankzij de modulariteit kan de Rheinmetall Mission Master XT in elke situatie meerdere missies aan. Het takenpakket van de A-UGV omvat onder meer logistiek transport, surveillance, brandondersteuning, redding, medische evacuatie, CBRN-detectie, communicatierelais en tal van andere klantspecifieke eisen. Rheinmetall zet zich te allen tijde in voor maximale operationele veiligheid en houdt een mens op de hoogte in alle kinetische operaties.

Een krachtig onderdeel van Joint All Domain Operations

Naarmate vijandelijke vermogens steeds geavanceerder worden, is het vermogen om snel grote hoeveelheden gegevens te gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen in het veld belangrijker dan ooit. Te voorziene inzet van troepen zal waarschijnlijk de vorm aannemen van multinationale Joint All Domain Operations (JADO) die alle dimensies van het moderne slagveld omvatten: land, lucht, zee, cyber- en informatieruimte, evenals de ruimte.

Mission Master XT
© Rheinmetall

Net als de andere leden van Rheinmetall’s Mission Master-familie beschikt de nieuwe Mission Master XT over een uniek NAVO-standaard gevechtsbeheersysteem (BMS) dat in elk platform is geïntegreerd. Hierdoor kan elk systeem grote hoeveelheden tactische data verwerken. De Mission Master XT wordt zo een integraal lid van het tactische gevechtsteam dat informatie van zijn voertuig- en modulesensoren kan delen en uitwisselen om het gemeenschappelijke operationele beeld van het team te verbeteren. Het BMS gebruikt ook informatie in het netwerk van andere medewerkers om het eigen situationele bewustzijn met betrekking tot het terrein en de locatie van bevriende en vijandelijke troepen te verbeteren. Dankzij het ingebouwde GBS kunnen veel Mission Master-platforms als een UGV-team werken bij het uitvoeren van standaard militaire missies ter directe ondersteuning van troepen op de grond.

Ten slotte zal de Mission Master XT ook profiteren van de systematische integratie van nieuwe kunstmatige-intelligentietoepassingen, waardoor deze kan evolueren en blijven bijdragen aan succesvolle resultaten in de complexe JADO-strijdruimte van morgen.

Hernoemen van de bestaande Mission Master

Om plaats te maken voor de nieuwkomers in de Mission Master-familie, wordt het bestaande Mission Master-platform nu de Rheinmetall Mission Master SP. De Mission Master SP, genoemd naar zijn rol als “stille partner”, blijft een onschatbare aanwinst voor gedemonteerde troepen in een breed scala aan missies, inclusief risicovolle situaties.

Lees meer op de Rheinmetall-websites:

https://www.rheinmetall.com

https://www.rheinmetall.ca/ugv

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.