Rheinmetall bewakingsballon naar NigerNews

Rheinmetall bewakingsballon naar Niger

Rheinmetall heeft van de Duitse strijdkrachten de opdracht gekregen om een grootschalig verkenningssysteem in de vorm van een vastgebonden bewakingsballon te exploiteren om een kampement in Niger te beschermen. Voor Rheinmetall heeft de order een nettowaarde van circa € 21 miljoen.

bewakingsballon
© Rheinmetall Defence

De integratie van de bewakingsballonsensoren – ook wel aerostat genoemd – in het militaire commandosysteem wordt uitgevoerd door de Rheinmetall-dochter Rheinmetall Canada. Veel militairen en waarnemers kennen het systeem al van inzet, omdat de Amerikaanse krijgsmacht dergelijke oplossingen al jaren gebruikt voor uitgebreide bewaking van hun kampen. De ballonnen kunnen lange tijd op grote hoogte boven het te beschermen object zweven en kunnen met hun zeer gevoelige sensoren tegengestelde objecten op grote afstand detecteren.

Met de bewakingsballon heeft de Bundeswehr een nieuwe capaciteit die de veiligheid van zijn hulpdiensten in Niger dient.

In de toekomst kan de Bundeswehr met deze oplossing dag en nacht mogelijke tegenkrachten over een afstand van enkele kilometers dag en nacht signaleren en indien nodig in een vroeg stadium maatregelen nemen. In het verleden is al aangetoond dat dergelijke systemen – simpelweg door de zichtbaarheid van een eventuele verkenning – de kans op een aanval door tegenkrachten meer dan halveren.

bewakingsballon
© Rheinmetall Defence

Met de operatoroplossing die nu in opdracht van de Bundeswehr is gemaakt, heeft Rheinmetall zich gecommitteerd om de klok rond, zeven dagen per week, in het operatiegebied te werken. De sensoren van het “vliegende oog” worden bediend door militairen op speciale werkplekken op de grond. In overeenstemming met het contract zal Rheinmetall deze militaire operators ook opleiden voor hun toekomstige werk voordat ze worden ingezet.

Meer informatie op www.rheinmetall-defence.com

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.