DSI Demo MijdrechtGallery

DSI Demo Mijdrecht

Op zaterdag 21 september gaf een team van het AOT Midden (Arrestatie- en Ondersteuningsteam Midden) een tweetal demonstraties aan het publiek. De AOT’s zijn onderdeel van de Dienst Speciale Interventies (DSI) en worden ingezet bij vuurwapenincidenten en levensbedreigende situaties.
Het scenario was als volgt: Een viertal criminelen is op de vlucht voor de politie na een bankoverval. Op de hielen gezeten door de politie vlucht het bewapende viertal het gemeentehuis in. Gezien de ernst van de situatie wordt onmiddellijk het AT opgeroepen. De omgeving wordt afgezet en het AT zal proberen de criminelen met zo min mogelijk geweld aan te houden.

Wil je weten hoe de DSI is georganiseerd en meer foto’s zien? Ga dan naar ons artikel hier.

In het scenario worden alle geweldsmiddelen die een AT kan inzetten getoond. Zoals beanbags, zakjes gevuld met loodkogeltjes die in zijn geheel worden afgeschoten met een shotgun. Wordt je geraakt door zo een afgeschoten zakje voelt dat als een zware vuistslag. Maar ook de Taser, een stroomstootwapen dat de verdachte uitschakelt door de spieren te laten samentrekken. Iedereen die wel eens bij het ophangen van een lamp vergeten is de stroom uit te schakelen kan zich wel een voorstelling maken. Alleen bij de taser is de sterkte wat hoger zodat alle spieren verkrampen.
Een mooie demonstratie van abseiltechnieken, afdalen aan een touw, was het sluitstuk van de demonstratie waarbij alle vier de criminelen werden ingerekend. Op deze manier krijgt het grote publiek een mooie indruk van een politie-eenheid die over het algemeen in de schaduw opereert.

De demo gefilmd met een MOHOC camera op de fotocamera.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.