Defensie en Rheinmetall verlengen raamovereenkomt munitieNews

Defensie en Rheinmetall verlengen raamovereenkomt munitie

Persbericht, Düsseldorf, 24 September 2020 | Automatisch vertaald

De Nederlandse krijgsmacht en Rheinmetall verlengen de langlopende raamovereenkomst voor munitie – potentiële totale waarde van € 500 miljoen.

Rheinmetall en de Nederlandse inkooporganisatie Defensie Materieel Organisatie (DMO) hebben hun jarenlange raamovereenkomst voor de levering van verschillende soorten munitie verlengd en uitgebreid voor een periode van minimaal tien jaar. De raamovereenkomst voorziet in jaarlijkse call-offs van ongeveer € 50 miljoen, wat betekent dat het totale volume op € 500 miljoen kan komen. De klant bereidt zich al voor op de eerste afroepen.

De raamovereenkomst omvat de levering van 35 mm munitie van middelgroot kaliber voor infanteriegevechtsvoertuigen, 40 mm ROSY rook / verduisterende patronen en een familie van ultramoderne 155 mm artilleriemunitie.

Generaal-majoor Ivo de Jong, adjunct-directeur van de DMO, en Roman Köhne, algemeen directeur van Rheinmetall Waffe Munition GmbH, ondertekenden het contract op 30 juli 2020. Dit is weer een goed voorbeeld van de vruchtbare, langdurige samenwerking tussen de DMO en de Wapen- en munitie-specialist uit Düsseldorf. De raamovereenkomst volgt op een samenwerkingsovereenkomst die de twee partijen iets meer dan een jaar geleden hebben ondertekend en onderstreept het sterke vertrouwen van de klant in de munitie-expertise van Rheinmetall.
Met deze overeenkomst wil de DMO veilige, state-of-the-art munitie voor de Nederlandse krijgsmacht kopen – zowel vandaag als morgen.

Onder de bovengenoemde samenwerkingsovereenkomst heeft Rheinmetall al de volledige verantwoordelijkheid op zich genomen voor de volledige 155 mm-portfolio, die zich uitstrekt van de Assegai-munitiefamilie tot modulaire ladingen en zekeringen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.