Saab levert oplossingen voor gevechtstraining aan PolenNews

Saab levert oplossingen voor gevechtstraining aan Polen

Persbericht | automatisch vertaald

Saab heeft een contract getekend voor de levering van verschillende live-trainingssystemen en -diensten aan de Poolse strijdkrachten. De totale orderwaarde bedraagt ongeveer 1 miljard SEK en omvat de levering van een complete live-trainingsoplossing voor een versterkt gemechaniseerd bataljon en vier trainingscentra voor bedrijfseenheden. De contractperiode is 2021 tot 2026 inclusief ondersteuning over een periode van drie jaar.

Deze opdracht zal ervoor zorgen dat de Poolse strijdkrachten worden uitgerust met innovatieve, flexibele trainingsoplossingen en de vereiste trainingscapaciteit. Hierdoor kan de klant zo dicht mogelijk bij de realiteit trainen, zowel in eigen land als op locatie in internationale samenwerkingen. De oplossing omvat mogelijkheden zoals Saabs nieuwste oefencontrole (EXCON) en communicatiesystemen, evenals de nieuwste generatie hifi-simulators voor soldaten, wapens en voertuigen. De ondersteunende component omvat inzetbare, geïntegreerde logistieke en operationele ondersteuning aan de Poolse strijdkrachten.

“Dit is een belangrijke investering en een langetermijnoplossing die de opleidingscapaciteiten van de Poolse strijdkrachten zal vergroten, zowel in de nationale als de geallieerde dimensie. De verkregen systemen zullen hun integratie mogelijk maken met andere simulatiesystemen die worden gebruikt door de Poolse strijdkrachten en geallieerde legers, en zullen in het bijzonder bijdragen aan een effectieve trainingssamenwerking met het Amerikaanse leger”, zegt kolonel Artur Kuptel, hoofd van de Poolse Bewapeningsinspectie.

“Door een Saab-oplossing te kiezen, blijft Polen volledig interoperabel met de NAVO en andere geallieerde naties. Het winnen van dit meerjarige contract bevestigt dat Saab een toonaangevende leverancier van schaalbare, inzetbare en high-fidelity live-trainingsoplossingen is”, zegt Åsa Thegström, hoofd van Saab’s business unit Training & Simulation. Door innovatief gebruik van technologie en een beproefde trainingsfilosofie, biedt Saab toonaangevende trainingsoplossingen en -mogelijkheden die interoperabiliteit en echt realisme voor landstrijdkrachten mogelijk maken.

Meer informatie op de website van Saab.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.