Eerste luchtproef Saab X-band figher AESA radarNews

Eerste luchtproef Saab X-band figher AESA radar

28 april 2020 Persbericht | automatisch vertaald

Saab heeft de eerste vliegproeven met succes afgerond met zijn nieuwe jager X-band Active Electronically Scanned Array (AESA) radar, die zal worden aangeboden als een nieuwe toevoeging aan Saab’s PS-05 / A radarfamilie.

Saab gaat door met het ontwikkelen van AESA-kerntechnologie en heeft nu met succes de eerste luchtproeven met de nieuwe X-band AESA-radar voltooid. De proeven zijn met succes uitgevoerd, waarbij gegevens zijn verzameld tijdens het detecteren en volgen van objecten.

De radar is ontworpen voor gevechtsvliegtuigen en kan worden aangepast aan verschillende platforms. Zoals Saab eerder aankondigde, is een versie van de nieuwe AESA-antenne verkocht aan een klant van de Amerikaanse overheid.

“Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze nieuwe gevechtsvliegtuig AESA-radar. We zien geweldige mogelijkheden voor de radar en dankzij het modulaire, aanpasbare en schaalbare ontwerp kan het ook worden gebruikt voor een reeks andere toepassingen ”, zegt Anders Carp, SVP en hoofd van Saab’s business area Surveillance.

Het gastvliegtuig tijdens de vliegproef was een Gripen D-vliegtuig, dat momenteel wordt aangeboden met de nieuwste Mk4-radar van Saab. De nieuwe versie van de radar kan als upgrade aangeboden worden aan Gripen C / D operators.

De nieuwe AESA-radar is voorzien van GaN, een materiaal dat een lager stroomverbruik en verbeterde hittebestendigheid biedt. Dit zorgt voor een grotere bandbreedte en grotere betrouwbaarheid, beschikbaarheid en efficiëntie. De nieuwe X-band AESA-radar voor jagers zal bijvoorbeeld betere prestaties leveren tegen kleine doelen, verbeterde mogelijkheden voor elektronische tegenmaatregelen (ECCM) en verbeterde mogelijkheden om meer geavanceerde wapens te ondersteunen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.