Elbit Systems onthult ARCAS: AI-aangedreven, geautomatiseerde oplossing voor aanvalsgewerenNews

Elbit Systems onthult ARCAS: AI-aangedreven, geautomatiseerde oplossing voor aanvalsgeweren

Haifa, Israël, 9 september 2021 | persbericht | automatisch vertaald

Het innovatieve systeem verandert aanvalsgeweren in digitale genetwerkte gevechtsmachines.

Elbit Systems heeft vandaag de onthulling aangekondigd van de ARCAS. Een ingebouwd computergestuurd door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven systeem dat communiceert met het elektro-optische (EO) vizier van het geweer. Met een op een helm gemonteerd oculair en met de assemblages van het geweer, waardoor soldaten realtime intuïtieve actiegerichte gevechtsinformatie krijgen. ARCAS transformeert aanvalsgeweren in digitale, genetwerkte gevechtsmachines die een stapsgewijze verandering mogelijk maken in de dodelijkheid, missie-effectiviteit en overlevingsvermogen van gedemonteerde soldaten, zowel overdag als ‘s nachts.

ARCAS
© Elbit Systems

ARCAS biedt infanterie- en Special Operation-militairen gevechtscapaciteiten die voorheen niet voor hen beschikbaar waren. Daaronder: passieve afstandsmeting, automatische ballistische correctie, detectie van vuurbronnen, videobewegingsdetectie. Ook is er de mogelijkheid om om de hoek en vanuit de heup te schieten, een interface met tactische Command and Control (C2), navigatie-assistentie, identificatie van vrienden of vijanden. Tevens het volgen van storingen en munitie en wapennulstelling zonder dat er scherp moet worden geschoten.

Een AI-aangedreven computer is geïntegreerd in de voorwaartse greep van het aanvalsgeweer, waarop innovatieve software en een reeks toepassingen worden uitgevoerd. De geminiaturiseerde computereenheid ontvangt en verwerkt gegevens die zijn verzameld vanuit het gezichtsveld van de soldaat (zoals waargenomen door het EO-vizier), tactische informatie van C2-systemen, gegevens van andere ARCAS-gebruikers in het team en de mechanische informatie van het geweer. De gevechtsinformatie wordt aan de soldaat gepresenteerd als een intuïtieve augmented reality-laag bovenop het landschap dat wordt gezien door het EO-vizier of het op de helm gemonteerde oculair. Soldaten bedienen het systeem met behulp van een joystickknop op de voorwaartse greep van het geweer en een grafische gebruikersinterface die is geïnspireerd op de gamewereld.

Bouwsteen

Oren Sabag, General Manager, Elbit Systems ISTAR, merkte op: “ARCAS is een andere belangrijke bouwsteen in ons geavanceerde portfolio van oplossingen voor gedemonteerde soldaten. De ontwikkeling van deze nieuwe oplossing maakt deel uit van onze voortdurende inspanningen en R&D-investeringen die gericht zijn op het mogelijk maken van een stapsgewijze verandering in de effectiviteit en overlevingskansen van infanterie en Special Forces”.

Ontworpen in een open architectuurbenadering, heeft ARCAS twee configuraties. Het kan een thermisch vizier of een vizier bij weinig licht als onderdeel van het systeem bevatten en kan worden gekoppeld aan elk bestaand EO-vizier. ARCAS kan aanvullende toepassingen en toepassingen van derden uitvoeren, afhankelijk van de operationele behoeften en vereisten van de klant.

Speciale ARCAS pagina.

Voor aanvullende informatie, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg op Twitter of bezoek de officiële FacebookYoutube en LinkedIn kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.