Saab Carl-Gustaf M4 voor NoorwegenNews

Saab Carl-Gustaf M4 voor Noorwegen

Persbericht | Automatisch vertaald

De Noorse strijdkrachten hebben een raamovereenkomst met Saab ondertekend voor de Carl-Gustaf M4. In dit kader heeft Saab ook meteen de eerste order ontvangen voor deze wapens met leveringen in 2021.

De raamovereenkomst stelt de Noorse klant in staat om gedurende een periode van 7 jaar orders te plaatsen voor de Carl-Gustaf M4 met bijbehorende apparatuur en trainingssystemen. 

©Saab

De Noorse strijdkrachten gebruiken de Carl-Gustaf M2 al sinds het begin van de jaren zeventig. Momenteel worden de M2 en M3 versies gebruikt binnen de Noorse strijdkrachten.

“We verwelkomen de nieuwste gebruiker van de Carl-Gustaf M4. Het is een groot succes om de Noorse strijdkrachten te blijven ondersteunen, dit keer met onze toekomstige Carl-Gustaf M4”, zegt Görgen Johansson, hoofd van Saab’s business area Dynamics.

Carl-Gustaf M4 is de nieuwste versie van het draagbare, vanaf de schouder lanceerbare, multi-purpose wapensysteem, met onder andere uiterst effectieve anti-tank eigenschappen. Het biedt gebruikers een breed scala aan inzetmogelijkheden en maakt het mogelijk dat troepen in elk scenario wendbaar en effectief blijven. Het bouwt voort op de ongekende mogelijkheden van het systeem en biedt een hogere mate van nauwkeurigheid, een lichtere constructie en compatibiliteit met toekomstige innovaties. De M4 is ook compatibel met intelligente waarnemingssystemen en toekomstige technologische ontwikkelingen, zoals programmeerbare munitie. Sinds de lancering in 2014 heeft Saab met veertien verschillende landen contracten getekend voor de Carl-Gustaf M4, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Voor meer informatie ga naar www.saab.com
Follow us on twitter: @saab

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.