Saab levert eerste T-7A rompdeelNews

Saab levert eerste T-7A rompdeel

Persbericht | Automatisch vertaald

Saab heeft zijn eerste achterste rompdeelverzonden voor het T-7A Red Hawk-programma. Dit is een belangrijke levering in het Engineering and Manufacturing Development (EMD) -programma aan zijn T-7A Red Hawk-partner voor geavanceerde trainersvliegtuigen, Boeing.

De productie en verzending van dit achterste casco-gedeelte is de laatste mijlpaal in Saabs bijdrage aan het ontwerp en de ontwikkeling van de T-7A Red Hawk-trainer voor de Amerikaanse luchtmacht. Deze verzending van 15 april 2021 is van de Saab-locatie in Linköping in Zweden naar Boeing in St. Louis, Missouri, VS. Na voltooiing van de EMD-productiefase zal Saab’s gloednieuwe faciliteit in West Lafayette, Indiana, VS Saab’s productie uitvoeren van de achterste delen voor het T-7A-programma.

© Saab

“De T-7A Red Hawk vertegenwoordigt een opmerkelijk technisch staaltje van vliegtuigontwikkeling; allemaal bereikt door een uitstekende samenwerking met Boeing en het gebruik van digitale engineering en geavanceerde productie. Het was buitengewoon lonend om een ??voortrekkersrol te spelen in deze versnelde ontwikkelingstijdlijn en de resulterende nauwkeurigheid, zichtbaarheid en communicatie in de productie te brengen ”, aldus Jonas Hjelm, Senior Vice President en hoofd van de Saab-business area, Aeronautics.

De achterste romp is ontworpen en gebouwd door Saab, in het kader van de T-7A-samenwerking met Boeing. Bij aankomst in St Louis wordt het achterste deel van Saab aan de voorste romp gesplitst, voordat de vleugels, vinnen en staart worden geïnstalleerd om een ??compleet statisch testcasco te worden. Dit casco zal worden gebruikt voor structurele testen op de grond tijdens de EMD-fase van het programma.

© Boeing

De T-7A Red Hawk is een geheel nieuw geavanceerd trainingssysteem voor piloten dat is ontworpen voor de Amerikaanse luchtmacht om de volgende generatie gevechtspiloten de komende decennia te trainen. Het vliegtuig heeft geprofiteerd van Saab en Boeing’s ‘normoverschrijdende’ benadering van het ontwerp, de engineering en de productie van militaire vliegtuigen, waardoor het voorgaande T-X-vliegtuig in slechts 36 maanden van concept naar eerste vlucht ging.

Voor meer informatie: www.saab.com

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.