Elbit gaat Griekse vliegschool IFTC runnenNews

Elbit gaat Griekse vliegschool IFTC runnen

Haifa, Israël, 18 april 2021 | Persbericht | automatisch vertaald

Elbit Systems Ltd. kondigde zondag aan, naar aanleiding van de aankondiging van het bedrijf van 5 januari 2021, dat het een contract toegekend heeft gekregen ter waarde van ongeveer $ 1,65 miljard (ongeveer € 1,375 miljard) voor de oprichting en exploitatie van het International Flight Training Centre (IFTC) van de Griekse luchtmacht. Dit als onderdeel van een overeenkomst tussen het Israëlische Ministerie van Defensie en het Griekse Ministerie van Nationale Defensie. De opdracht wordt uitgevoerd over een periode van circa 20 jaar en is inclusief prijsindexatie.

Onder het contract zal Elbit Systems nieuwe M-346-trainingsvliegtuigen leveren en de volledige trainingsvloot, bestaande uit tientallen M-346- en T-6-lesvliegtuigen, onderhouden voor een periode van ongeveer 20 jaar. Daarnaast zal het bedrijf zijn nieuwste geavanceerde Embedded Virtual Avionics (EVA) aan boord van het trainingsvliegtuig leveren, netwerkvluchtsimulatoren en een reeks Ground-Based Training Stations (GBTS) leveren, evenals commando- en controlesystemen voor een ??efficiënt beheer van de vliegopleiding.

Bezhalel (Butzi) Machlis, President en CEO van Elbit Systems, zei: “We zijn vereerd dat we dit contract hebben gekregen om zo’n belangrijke capaciteit te bieden aan de Griekse luchtmacht. Deze gunning van het contract getuigt van de leidende positie die we innemen op het gebied van trainingsoplossingen voor piloten, door beproefde knowhow en bewezen technologieën te bieden die de operationele paraatheid verbeteren en tegelijkertijd de kosten verlagen. ”

Deze contracttoekenning volgt op verschillende grote programma’s en contracten die Elbit Systems de afgelopen twee jaar heeft verworven. Waaronder de selectie voor het leveren van ingebouwde trainingsmogelijkheden voor de T-7 Red Hawk-vliegtuigen van de Amerikaanse luchtmacht, een contract om de Britse Royal Navy te voorzien van een reeks van simulatiemogelijkheden, de levering van een Brigade en Battlegroup Mission Training Center aan de Israëlische strijdkrachten, een contract om helikoptervluchtsimulatie te leveren voor het Italiaanse Ministerie van Defensie, en anderen.

Bovendien leveren Elbit Systems en zijn partner KBR sinds 2016 inkoop-, operationele en onderhoudsdiensten voor het basisvliegtrainingsprogramma van de Royal Air Forces dat tientallen vliegtuigen van drie verschillende typen bestuurt op drie luchtmachtbases in het VK.

Voor aanvullende informatie, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg op Twitter of bezoek de officiële FacebookYoutube en LinkedIn kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.