Eerste Braziliaanse Gripen vlieg in BraziliëNews

Eerste Braziliaanse Gripen vlieg in Brazilië

Persbericht 24 september 2020| automatisch vertaald

Vandaag, 24 september, heeft de eerste Braziliaanse Gripen E, door de Braziliaanse luchtmacht (FAB) aangeduid als F-39 Gripen, zijn eerste vlucht in Brazilië afgerond. Het vliegtuig vloog van de luchthaven in Navegantes naar de fabriek van Embraer in Gavião Peixoto.

De officiële presentatie van het vliegtuig is gepland tijdens de Aviator’s Day en de ceremonie van de Braziliaanse luchtmachtdag in Brasilia, gevierd op 23 oktober.

“De aankomst van Gripen in Brazilië en de eerste vlucht zijn belangrijke mijlpalen in het Braziliaanse Gripen-programma. We zijn trots op deze reis samen met zoveel gekwalificeerde en toegewijde professionals uit beide landen ”, aldus Micael Johansson, President en CEO van Saab. “We volgen het leveringsschema voor het vliegtuig en we blijven ons langetermijnverbintenis met Brazilië handhaven.”

De president en CEO van Embraer Defense & Security, Jackson Schneider, benadrukte de reikwijdte van dit partnerschap: “Embraer zal een leidende rol spelen bij de uitvoering van het Gripen-programma in Brazilië en zal verantwoordelijk zijn voor systeemontwikkeling, integratie, vliegproeven, montage en levering van het vliegtuig ter ondersteuning van de operaties van de Braziliaanse luchtmacht. In termen van technologieoverdracht is de Gripen een geweldige kans om onze kennis in de ontwikkeling en fabricage van geavanceerde gevechtsvliegtuigen te vergroten.”

De Braziliaanse minister van Defensie, Fernando Azevedo e Silva, benadrukte ook het belang van het delen van ervaringen die zijn voortgekomen uit de samenwerking tussen Brazilië en Zweden: “Gripen vergroot de operationele capaciteit van de Braziliaanse luchtmacht en bevordert een partnerschap dat onderzoek en industriële ontwikkeling in beide landen bevordert, ‘verklaarde de minister van Defensie.

Voor de commandant van de luchtmacht, luitenant Brig. Antonio Carlos Moretti Bermudez, de komst van het eerste F-39 Gripen-vliegtuig is een belangrijke mijlpaal voor het project: “Het is een enorme voldoening voor de Braziliaanse luchtmacht om dit vliegtuig op nationaal grondgebied te zien vliegen. De F-39 Gripen, de nieuwe multi-missievliegtuigen van de Braziliaanse luchtmacht, zullen de ruggengraat van Fighter Aviation vormen en het bevestigt opnieuw de toewijding van de FAB om de soevereiniteit van het land te behouden en de 22 miljoen vierkante kilometer die onder haar verantwoordelijkheid vallen te verdedigen “, Lt. Brig. Antonio Carlos Moretti Bermudez wijst erop.

Het vluchttestprogramma zal worden uitgebreid met het Gripen Flight Test Center in Embraer in Gavião Peixoto, dat volledig zal worden geïntegreerd met het testprogramma dat al in volle fase draait bij Saab in Linköping sinds 2017. Activiteiten in Brazilië omvatten het testen van de vluchtleiding. systeem, milieucontrolesysteem en tests in het vliegtuig in tropische klimaatomstandigheden. Naast de tests die gebruikelijk zijn voor het Gripen E-programma, zullen unieke kenmerken van het Braziliaanse vliegtuig, zoals wapenintegratie en het Link BR2-communicatiesysteem – dat gecodeerde gegevens en spraakcommunicatie tussen de vliegtuigen biedt – worden getest in Brazilië.

De productievliegtuigen zullen tegen eind 2021 worden geleverd aan de Braziliaanse luchtmacht in Wing 2 in Anápolis (staat Goiás).

Het Braziliaanse Gripen-programma

De samenwerking met Brazilië begon in 2014 met een contract voor de ontwikkeling en productie van 36 vliegtuigen. Gripen E / F-vliegtuigen voor de Braziliaanse luchtmacht, inclusief bijbehorende systemen, ondersteuning en uitrusting. Een uitgebreid programma voor technologieoverdracht, dat over een periode van tien jaar wordt uitgevoerd, stimuleert de ontwikkeling van de lokale luchtvaartindustrie via de partnerbedrijven die deelnemen aan het Braziliaanse Gripen-programma.

De Braziliaanse Gripen E / F-jagers worden ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met Braziliaanse technici en ingenieurs. Deze gezamenlijke inspanning maakt deel uit van het technologieoverdrachtprogramma dat tot doel heeft de praktische kennis te produceren die nodig is voor de uitvoering van dezelfde taken in Brazilië. Vanaf 2021 start de complete montage van 15 vliegtuigen lokaal. De ontwikkeling van de Gripen F met twee zitplaatsen vordert met tal van activiteiten in het Gripen Design and Development Center (GDDN) in Gavião Peixoto.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.