Saab levert Carl-Gustaf M4 indoor trainer aan LetlandNews

Saab levert Carl-Gustaf M4 indoor trainer aan Letland

Persbericht | automatisch vertaald

Saab heeft een order ontvangen van de Letse strijdkrachten voor de levering van de Carl-Gustaf® Ground Combat Indoor Trainer (GC IDT). De leveringen zullen plaatsvinden in 2023.

De Letse strijdkrachten gebruiken het Carl-Gustaf-systeem al meer dan twee decennia en plaatsten de bestelling voor Carl-Gustaf M4 in mei 2020.

“Deze order zal een zeer realistische en kostenefficiënte virtuele trainingsoplossing voor de Letse strijdkrachten opleveren. Saab biedt de complete hoogtechnologische oplossing, van de productie van de Carl-Gustaf M4 tot munitie en een virtuele trainingservaring, die het gebruik van de echte wapens in echte scenario’s zo dicht mogelijk benadert ”, zegt Åsa Thegström, hoofd van Saab’s business unit Training en Simulatie.

Deze bestelling wordt geplaatst binnen de raamovereenkomst, waardoor Letland samen met Estland en Zweden bestellingen kan plaatsen voor Carl-Gustaf M4, munitie en bijbehorend trainingsmateriaal.

De Ground Combat Indoor Trainer van Saab biedt de gebruiker replicawapens, een virtuele omgeving en een geavanceerde evaluatie voor realistische en nauwkeurige training.

Voor meer informatie ga naar de website van Saab.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.