Nederland en Estland kopen gezamelijk zeven THeMIS UGV’s.News

Nederland en Estland kopen gezamelijk zeven THeMIS UGV’s.

persbericht 29 september | automatisch vertaald

Het Estse Centrum voor Defensie-investeringen (ECDI) heeft een gezamenlijke aanbestedingsovereenkomst getekend met de Nederlandse autoriteiten om in totaal zeven THeMIS onbemande grondvoertuigen (UGV’s) aan te schaffen bij Milrem Robotics, de toonaangevende ontwikkelaar van robotica en autonome systemen in Europa.

Milrem Robotics zal de komende maanden vier THeMIS-voertuigen leveren die de Koninklijke Landmacht heeft aangekocht. De Estonian Defense Forces (EDF) zullen deze maand hun drie voertuigen ontvangen.

Volgens het contract is Milrem Robotics de systeemintegrator die, naast het leveren van de voertuigen, ook alle integratie van technologieën van derden, waaronder wapensystemen, op de geleverde UGV’s uitvoert. Met name deze onbemande wapensystemen zullen onder menselijke controle blijven.

“We zijn verheugd dat de onbemande grondvoertuigen die door een Ests bedrijf zijn ontwikkeld in de loop van een defensieonderzoeks- en ontwikkelingsproject dat wordt ondersteund door het Estse ministerie van Defensie, nu door onze strijdkrachten kunnen worden gebruikt”, aldus Ivar Janson, Strategic Category Manager voor Armored. Voertuigen bij de ECDI. “We zijn vooral blij dat we een gemeenschappelijke basis hebben gevonden met onze Nederlandse partners om het gezamenlijke R & D-project en de inkoop uit te voeren”, voegde hij eraan toe.

“We zijn verheugd om onze samenwerking met Milrem Robotics te versterken door onze vloot uit te breiden tot zes THeMIS-voertuigen in samenwerking met het Estse Ministerie van Defensie. Tot nu toe is de THeMIS met succes gebruikt voor onderzoek en experimenten door operationele eenheden van de 13 Light Brigade in Schotland, Duitsland, Nederland en tijdens een live-fire oefening in Oostenrijk. De toevoeging van vier extra THeMIS-voertuigen met een Remote Controlled Weapon System dat wordt bediend door een soldaat biedt ons de mogelijkheid om door te gaan met het ontwikkelen van concepten om de gevechtskracht te vergroten en het risico voor onze soldaten te verkleinen ”, aldus luitenant-kolonel Martijn Hadicke, commandant van de Robot en Autonome Systemen (RAS) eenheid.

Milrem Robotics heeft in 2019 al twee THeMIS UGV’s geleverd aan de RAS Unit van de 13e Lichte Brigade van de Koninklijke landmacht.

De Estse strijdkrachten hebben de THeMIS gedurende 12 maanden in Mali gebruikt tijdens Operatie Barkhane. Diverse EDF-eenheden hebben uit de eerste hand ervaring met de UGV van verschillende militaire oefeningen.

Het eerste product van Milrem Robotics, de THeMIS UGV, is geleverd aan negen landen, waarvan zeven NAVO-leden. De andere producten van het bedrijf zijn de Type-X Robotic Combat Vehicle, bedoeld om gemechaniseerde eenheden te ondersteunen, en de Intelligent Functions Integration Kit, waarmee de THeMIS maar ook andere onbemande grondvoertuigen autonome functies zoals waypointnavigatie en follow-me mogelijk maken. Milrem Robotics voert ook systeemintegratie uit van mogelijkheden zoals sensoren, software en op sensoren gebaseerde intelligente functies, en wapensystemen.

© Milrem Robotics

Het bedrijf leidt ook iMUGS, een door EDIDP gefinancierd project. Dit project ontwikkelt de Europese standaardarchitectuur voor onbemande grondvoertuigen en hun beheersysteem, inclusief cyberdefensieoplossingen, en toont de voordelen van onbemande systemen voor het verbeteren van defensievermogens.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.