Elbit Systems UK Ltd. wint contract voor Future Naval Training ProgramNews

Elbit Systems UK Ltd. wint contract voor Future Naval Training Program

Haifa, Israël, 11 januari 2021 – Persbericht | Automatisch vertaald

Elbit Systems Ltd. heeft vandaag aangekondigd dat haar dochteronderneming, Elbit Systems UK Ltd. (“Elbit Systems UK”) ), kreeg een contract ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen (ongeveer £ 123 miljoen) van het Britse Ministerie van Defensie (“UK MOD”) voor het Royal Navy Future Naval Training Program (“het programma”) als onderdeel van het Fisher-consortium geleid door Capita plc. (“Het consortium”). Het contract wordt uitgevoerd over een periode van 12 jaar.

Het programma roept op tot de transformatie en modernisering van de walopleiding van de Royal Navy, inclusief de oprichting van de Future Submarine School. Als leverancier en integrator van trainingsoplossingen voor het consortium zal Elbit Systems UK een nieuwe Combat Systems Operator Trainer ontwikkelen en leveren in de Future Submarine School en de bestaande synthetische trainingssystemen van de Royal Navy moderniseren en beheren. Elbit Systems UK zal nieuwe trainingstechnologieën leveren die de Defensie Operational Training Capability (Maritime) (DOTC (M)) zullen verbeteren, terwijl de beschikbaarheid en efficiëntie van legacy-capaciteiten wordt vergemakkelijkt.

Martin Fausset, CEO van Elbit Systems UK, zei: “Het programma zal een padvinder zijn voor de transformatie-agenda van de Royal Navy, met de introductie van verbeterde trainingsmogelijkheden in de voorhoede van het personeel dat hun potentieel bereikt en sneller bij de frontlinie arriveert. We zijn er trots op deel uit te maken van het team dat trainingsmogelijkheden van de volgende generatie aan de Royal Navy levert, in navolging van het succes van de levering van geavanceerde trainingscapaciteiten door het bedrijf aan het Britse leger en de Royal Air Force.”

Elbit Systems UK heeft meer dan 500 mensen in dienst op 10 locaties in het Verenigd Koninkrijk en heeft met succes meerdere projecten in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd, zowel onafhankelijk als in samenwerking met andere Britse bedrijven, met name het Watchkeeper UAV-programma voor het Britse leger en het UK MOD Military Flying Training System (UKMFTS) programma. Elbit Systems UK werd onlangs ook door de UK MOD geselecteerd om de MORPHEUS Battlefield Management-applicatie voor het Britse leger en netwerksimulatoren te leveren om gemonteerde en gedemonteerde Joint Fires-teams en Joint Fires Cells te trainen.

Over Elbit Systems

Elbit Systems Ltd. is een internationaal hightechbedrijf dat zich bezighoudt met een breed scala aan defensie-, binnenlandse veiligheids- en commerciële programma’s over de hele wereld. Het bedrijf, waartoe Elbit Systems en haar dochterondernemingen behoren, is actief op het gebied van lucht- en ruimtevaart-, land- en marinesystemen, commando, controle, communicatie, computers, inlichtingenbewaking en verkenning (“C4ISR”), onbemande vliegtuigsystemen, geavanceerde elektro-optica , elektro-optische ruimtesystemen, EW-suites, signal intelligence-systemen, datalinks en communicatiesystemen, radio’s, cybersystemen en munitie. Het bedrijf richt zich ook op het upgraden van bestaande platforms, het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor defensie, binnenlandse veiligheid en commerciële toepassingen en het leveren van een reeks ondersteunende diensten, waaronder trainings- en simulatiesystemen. Voor aanvullende informatien, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg ons op Twitter of bezoek onze officiële Facebook, YouTube and LinkedIn kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.