Nieuwe gasmaskers van AVON voor DefensieNews

Nieuwe gasmaskers van AVON voor Defensie

Avon Protection is verheugd aan te kondigen dat ze een bestelling uit Nederland hebben ontvangen voor FM50-maskers en FM61EU-filters onder het contract van de NATO Support & Procurement Agency (NSPA).

Nederland koopt samen met andere NAVO-landen en -partners, Noorwegen, België en Finland, de FM50 om hun legers te beschermen. De FM50 is ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse ministerie van Defensie om de vele CBRN-dreigingen tegen te gaan waarmee moderne oorlogsgevechten, antiterroristen- en vredeshandhavingsoperaties worden geconfronteerd, en is het meest operationeel bewezen en meest gebruikte ademhalingsmasker op het slagveld ter wereld.

© Avon Protection

James Wilcox, President Military bij Avon Protection, zei: “We zijn trots dat Nederland blijft kiezen voor Avon Protection om de beste CBRN-beschermingsmiddelen voor hun troepen te leveren. We kijken ernaar uit om onze relatie met deze strategisch belangrijke klant voort te zetten om dit toonaangevende militaire vermogen te leveren en te ondersteunen.”

Bekijk de brochure

Related Posts

1 Comment

  1. Jasper
    6 januari 2021 at 22:24

    Nu heb je aan twee kanten een uitstekend deel in tegenstelling tot de FM12 waar je kon kiezen voor links of rechts voor plaatsing van de filterbus.
    Daardoor kan je je wang goed tegen de kolf van je wapen leggen, ongeacht of je links- of rechtshandig bent, om zo goed door de richtmiddelen te kunnen waarnemen.
    Vraag me af hoe dat met dit model gaat?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.