Rheinmetall 130mm smoothbore tankkanonNews

Rheinmetall 130mm smoothbore tankkanon

Het Duitse Rheinmetall heeft op 31 juli een video online gezet waarin het haar nieuwe 130mm smoothbore tankkanon in actie laat zien.

“Rheinmetall’s 130 mm smoothbore-technologie voor gevechtstanks (MBT) belichaamt een aanzienlijke dodelijke sprong in tijden van meer geavanceerde beveiligingssystemen en toenemende bedreigingen. Gecombineerd met een ultramoderne autolader, is dit systeem de nieuwste ontwikkeling in Rheinmetall’s, MBT Advanced Technologies-competentie. Toekomstige tanknologie voor de overwinning.”

In 2016 werd het nieuwe 130mm/L51 kanon voor het eerst op de Franse defensiebeurs Eurosatory aan het publiek getoond. Het kanon moet het antwoord zijn op de steeds zwaarder bepantserde Russische voertuigen op het Armata platform.

Eerst werd gedacht dat de getoonde tank gebaseerd was op de Leopard 2. Nu wordt aangenomen dat het is gebaseerd op de Britse Challenger 2. Rheinmetall biedt het kanon aan als een upgrade voor de Leopard 2, maar ook als kandidaat voor het Challenger 2 Life Extension Programme (LEP). Ook zal het volgens de fabrikant deel gaan uitmaken van het Main Ground Combat System (MGCS) dat momenteel wordt ontwikkeld.

Het kanon weegt drie ton en is 663 cm lang. Bijzonder is dat het kanon is uitgerust met een nieuwe autoloader. Deze vervangt de tot nu toe gebruikelijke menselijke lader in westerse tanks, uitgezonderd de Franse Leclerc. Hierdoor heeft de tank maar drie bemanningsleden nodig. Rheinmetall is ook druk met het ontwikkelen van nieuwe 130mm munitie.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.