Contractsucces voor Defenture en haar partner W-tec.Industry

Contractsucces voor Defenture en haar partner W-tec.

Defenture heeft op 6 augustus het contract ondertekend voor de levering van 249 militaire dieselquads met de Nederlandse Defensie. Onder toeziend oog van Gerard Rond (oprichter Defenture en W-tec) en de broers Marco en Remco Winkelhuis van W-tec, ondertekenden Henk van der Scheer (CEO Defenture) en Commandeur Dick Kreiter, (directeur projecten DMO) het contract. Defenture zal samen met haar partner W-tec uit Neede deze speciale militaire quad tussen 2020 en 2024 ontwikkelen, prototypes testen en seriematig bouwen. Het contract heeft de mogelijkheid voor de Nederlandse Defensie om nog eens 120 quads bij Defenture te laten bouwen.

Deze quad wordt speciaal voor Defensie ontwikkeld op basis van een eerder in opdracht van Defensie gerealiseerd prototype, die voorzien wordt van een dieselmotor en automatische versnellingsbak. Deze quad wordt vooralsnog in één variant geleverd en is geschikt voor transport per helikopter en voldoet aan de hoogste mate van mobiliteit, een unieke kracht van Defenture die zich reeds bewezen heeft in een eerdere levering van de VECTOR aan het Nederlandse Korps Commando Troepen.

Samen sterk

Defenture’s partner W-tec is tot stand gekomen door de enorme kennis en ervaring die de gebroeders Winkelhuis historisch met hun vader in deze firma opgebouwd hebben. Het ontwerpen van een rijwielgedeelte met 4-wiel besturing dat aan de mobiliteitseisen voor militairen voldoet is voor W-tec “business as usual”. De specifieke eis om een dieselmotor met een automatische transmissie te integreren in een quad met een gelimiteerd gewicht is door W-tec met twee handen aangegrepen, mede om aan te tonen waartoe we in Nederland technisch gezien in staat zijn. Om de militaire dieselquad te realiseren zal er door W-tec een speciale automatische versnellingsbak ontwikkeld worden op basis van bestaande automotive producten. Defenture en W-tec hebben hun gecombineerde vaardigheden en expertise gebundeld om de best mogelijke mobiliteitsoplossing voor de klant te creëren.

Nederlandse Defensie-industrie

Voor de assemblage van deze 249 en optionele 120 quads heeft Defenture al voorbereidingen getroffen om deze in haar eigen productiehal in Tiel te assembleren. Deze assemblage zal op dezelfde hoogwaardige procesmatige wijze uitgevoerd worden als Defenture deed voor VECTOR, waarvan er tussen 2017 en 2020 bijna 80 voertuigen geproduceerd zijn. Met deze order ontstaat er voor Defenture en W-tec 40 manjaren werk in haar bedrijven. Samen met de levering is een onderhoudscontract ondertekend voor tenminste 10 jaren na de levering van de laatste dieselquad, waarbij er met Defensie overeengekomen is dat Defenture zelf 70 quads in opdracht van Defensie onderhoudt. De gunning van deze order aan een samenwerking van Nederlandse bedrijven laat zien dat de kwaliteit in combinatie met de economische haalbaarheid in de Nederlandse maakindustrie superieur kan zijn aan andere systemen in de wereld.

Internationale oriëntatie

“Bijzonder trots zijn wij op de gunning van de order en de samenwerking met W-tec. Deze opdracht is goed voor de werkgelegenheid in Nederland en past extreem goed bij de visie en strategie die wij uitgestippeld hebben. Deze strategie is om een wereldleider te worden in de ontwikkeling van tactische 4×4 voertuigen met hoge mobiliteit in de voertuiggewichtsklasse van 0,5 tot 9 ton. Vanaf 2013 hebben we samen met de Nederlandse Defensie de VECTOR ontwikkeld, welke is Defenture creëert mobiliteit en veiligheid voor de militairvan het GRF-platform. Met dit voertuig hebben we internationaal veel aanzien, het wordt gezien als dé referentie in het tactische voertuigen segment. De ervaring vanuit de VECTOR hebben we vertaald naar een strategie waarmee we ons zijn gaan richten op nieuwe Nederlandse en vergelijkbare internationale programma’s. We participeren en werken nu aan diverse internationale porgramma’s die op korte termijn tot additionele opdrachten kunnen leiden. Hierdoorzien we de toekomst met veel vertrouwen tegemoet”, zegt directeur Henk van der Scheer.

Defenture creëert mobiliteit en veiligheid voor de militair

Defenture en W-tec hebben innovatie en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Zij hebben bewezen met een oplossingsgerichte visie klantvragen om te zetten in uitmuntende producten. Deze benadering zal ook tot uiting komen in de realisatie van het contract voor de militaire diesel quad en zal wederom de Nederlandse militairen trots maken op een 100% Nederlands militair voertuig met een hoge mobiliteit. Naast de Nederlandse order ziet Defenture internationaal ook veel vraag naar soortgelijke voertuigen. Dit biedt kansen voor Defenture om de militaire dieselquad vanuit de Nederlandse maakindustrie internationaal te positioneren in de markt.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.