Duitse leger krijgt verdere LEGUAN-bruggenleggerNews

Duitse leger krijgt verdere LEGUAN-bruggenlegger

Het Federale Bureau van Bundeswehr-apparatuur, informatietechnologie en in-service-ondersteuning (BAAINBw) heeft Krauss-Maffei Wegmann (KMW) de opdracht gegeven om aanvullende Leguan-bruglegsystemen aan het Duitse leger te leveren. Het contract heeft betrekking op 24 Leguan-systemen op het Leopard 2-chassis, trainingssimulatoren, hulpapparatuur en transportsystemen.

De bruggenleggers worden naar verwachting tussen 2023 en 2028 aan de Bundeswehr geleverd. Het ordervolume bedraagt ??ca. 280 miljoen euro.

De Leguan kan één brug vervoeren en leggen in de militaire ladingsklasse MLC80 (ongeveer 72 ton) met een lengte van 26 meter, of als alternatief twee bruggen met een lengte van 14 meter, allemaal onder gevechtsomstandigheden. De Bundeswehr breidt daarmee haar vermogen om water door te voeren en gaten in terreinen over te steken, zelfs met zwaar materieel, verder uit. Duitsland had deze bevoegdheid aan de NAVO gegarandeerd in het kader van zijn deelname aan de Very High Readiness Joint Task Force (VJTF). De Bundeswehr levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de toekomstige mobiliteit van de Europese NAVO-strijdkrachten.

In totaal zetten legers uit 19 verschillende landen het Leguan-bruglegsysteem in op de meest uiteenlopende mobiliteitsplatforms. Het Leguan op Leopard 2-chassis heeft negen gebruikers.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.