Bundeswehr koopt Rheinmetall Route Clearance SystemNews

Bundeswehr koopt Rheinmetall Route Clearance System

Persbericht 5 mei 2020 | automatisch vertaald

Rheinmetall heeft van de Bundeswehr een aanvullende aanbesteding gekregen voor de levering van vier Route Clearance Systems. De order is een cijfer waard in het lagere tweecijferige bereik van miljoen euro. Ondertekend in december 2019, loopt het contract voor ongeveer vier jaar.

In het kader van het contract zal Rheinmetall vijf gepantserde Fuchs / Fox 1A8-wieltransportvoertuigen ombouwen tot voertuigen van het operatorteam en vier Wiesel / Weasel 1-luchtmobiele wapendragers ombouwen tot rupsbanden met detectoren. De leveringsomvang omvat ook zeven reserve dubbele sensoren met transport- en opslagrekken, samen met logistieke ondersteuning. De dubbele sensor, een belangrijk onderdeel van het Route Clearance System, is een nieuwe versie gezuiverd van verouderde elementen.

Het was in 2011 dat Rheinmetall de Bundes¬wehr voor het eerst zeven Route Clearance Systems leverde als onderdeel van het Heavy Explosives and Ordnance Demolition Platoon. Een compleet systeem bestaat uit vijf voertuigen die zijn geconfigureerd voor de volgende taken: detectie en ruiming van landmijnen en geïmproviseerde explosieven, commando en transport.

De op afstand bedienbare Wiesel / Weasel is voorzien van een nieuw ontwikkelde, geïntegreerde dubbele sensor met gronddoorlatende radar en een metaaldetector. Zijn taak in het zogenaamde DEU Route Clearance System is het opsporen van landmijnen en IED’s op weggedeelten en off-road terreinen.

Uitgerust met bedieningsconsoles voor het besturen van de voertuigen en systemen voor het evalueren van de dubbele sensorsignalen, dient het gepantserde transportvoertuig Fuchs / Fox 1A8 als een mobiele, goed beveiligde commandopost.

Afzonderlijk besteld, de munitie verificatie voertuig is belast met op afstand gecontroleerde inspectie van verdachte objecten. Dankzij een geïntegreerd videosysteem kunnen machinisten aan boord van het Fuchs / Fox-commando de situatie op de grond te allen tijde volgen.

De voertuigen van het DEU Route Clearance System worden vervoerd met behulp van Multi FSA-vrachtwagens van Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV).

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.