Avon Protection neemt Team Wendy overNews

Avon Protection neemt Team Wendy over

persbericht | automatisch vertaald

Team Wendy, LLC (“Team Wendy”), een toonaangevende Amerikaanse leverancier van uitzonderlijke hoofdbeschermingssystemen voor militaire, wetshandhavings-, zoek- en reddingsmarkten en avonturenmarkten, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve koopovereenkomst heeft gesloten met Avon Rubber p.l.c. (“Avon”).

Avon is de leverancier van onder andere de FM12 gasmaskers die bij Defensie in gebruik zijn. Bij de Dienst Speciale Interventies is de FM53 in gebruik. Team Wendy helmen worden op dit moment gebruikt bij het Korps Commandotroepen.

Foto: Defensie SM Hille Hillinga

Haar dochteronderneming Avon Protection Systems, Inc. (“Avon Protection”) zal Team Wendy overnemen voor een contante vergoeding van $ 130 miljoen USD op een contante en schuldenvrije basis, onderhevig aan een genormaliseerd niveau van werkkapitaal (de “Acquisitie” ). Samen zullen Avon Protection en Team Wendy een wereldleider creëren in hoofdbeschermingssystemen voor de militaire en eerstehulpverleningsmarkten, na de overname van Ceradyne van 3M eerder dit jaar door Avon.

De overname zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van het boekjaar 2021 van Avon dat eindigt op 31 december 2020. Het is onderhevig aan goedkeuring door de aandeelhouders van Avon, evenals goedkeuring van de Amerikaanse regelgevende instanties en het voldoen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Aan het einde van de transactie zal Team Wendy opereren als een dochteronderneming van Avon vanuit het huidige hoofdkantoor van het bedrijf in Cleveland, Ohio. Team Wendy zal onder leiding blijven staan van de Chief Executive Officer Jose Rizo-Patron en de zes afdelingsdirecteuren, die allemaal in hun functie zullen blijven.

“De aankondiging van vandaag markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor Team Wendy dat nieuwe kansen zal inluiden voor onze medewerkers, onze klanten en onze zakenpartners. We blijven gefocust op onze visie om levens te redden door het beste te bieden aan iedereen die een helm draagt. Het managementteam van Avon deelt onze visie voor de groei en uitbreiding van Team Wendy en daarom zijn wij van mening dat zij de juiste langetermijnpartner zijn voor onze klanten, medewerkers en andere belanghebbenden”, verklaart Jose Rizo-Patron, CEO van Team Wendy.

Avon Protection is de erkende wereldleider op het gebied van ademhalings- en ballistische bescherming voor legers en eerstehulpverleners over de hele wereld, met meer dan 1.200 werknemers op 12 wereldwijde locaties, van wie ongeveer 70 procent in de VS is gevestigd. Avon heeft een primaire notering aan de London Stock Exchange en maakt deel uit van de FTSE 250 Index.

“De overname van Team Wendy is een andere belangrijke strategische stap in de transformatie van Avon Rubber tot een toonaangevende leverancier van levenskritische persoonlijke beschermingssystemen. Team Wendy is een bedrijf van hoge kwaliteit met complementaire voering- en retentiesysteemtechnologieën en gevestigde posities in de markten voor militaire en eerstehulphelmen van de rest van de wereld. Door Team Wendy in dezelfde familie te brengen met onze bestaande Helmets & Armor-activiteiten, wordt Avon Protection een wereldleider in militaire en eerstehulphelmen, met een verbeterde en bredere productportfolio met sterkere mogelijkheden en routes naar de markt. We kijken ernaar uit om Team Wendy te verwelkomen in de Avon-familie en samen te werken om hoofdbeschermingssystemen verder te ontwikkelen die traumatisch hersenletsel voorkomen en om de prestaties en capaciteiten van onze klanten te verbeteren”, geeft Paul McDonald, chief executive officer van Avon aan.

Foto: Defensie

“Team Wendy is opgericht om de erfenis van mijn overleden dochter te eren en om hoofdbeschermingssystemen te verbeteren om te voorkomen dat andere families een soortgelijk verlies ervaren. Mijn familie heeft altijd afgesproken dat we Team Wendy alleen zouden verkopen als het aan de juiste partner was. Toen ik het leiderschapsteam van Avon ontmoette en hun visie begreep, was het me duidelijk dat ze haar nalatenschap zouden eren en zouden helpen om voortdurende en duurzame groei en innovatie te stimuleren”, zegt Dan T. Moore, voorzitter, oprichter en belangrijkste eigenaar van Team Wendy.

Over Team Wendy®

Team Wendy is toegewijd aan het leveren van uitzonderlijke hoofdbeschermingssystemen die van binnenuit zijn ontworpen voor diegenen die elke dag hun leven riskeren. Opgericht in 1997, legt het in Cleveland gevestigde bedrijf een sterke focus op de preventie van traumatisch hersenletsel (TBI) ter ere van de naamgenoot Wendy Moore, die tragisch stierf aan een TBI na een ski-ongeluk. Als toonaangevende leverancier van helmsystemen voor leger, wetshandhaving, opsporings- en reddingsacties en avontuurlijke sporten, is Team Wendy standvastig in zijn toewijding aan het verbeteren van onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van hoofdbescherming, waardoor meer keuze, betere technologie en een betrouwbare klant ontstaat service aan de industrie. Lees meer op www.TeamWendy.com.

Over Avon Protection

Avon Protection is een innovatieve technologiegroep die specialistische producten en diensten ontwerpt en produceert om de prestaties en mogelijkheden van zijn klanten te maximaliseren. Avon Protection is een toonaangevende leverancier van levenskritische persoonlijke beschermingssystemen met leidende posities op de wereldwijde markten voor ademhalingsbescherming en ballistische bescherming van de volgende generatie voor legers en eerstehulpverleners ter wereld. Bezoek www.avon-protection.com voor meer informatie.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.