Nieuwe commandant Apache-detachementNews

Nieuwe commandant Apache-detachement

Het commando van het Apache-detachement op Tarin Kowt is 11 oktober overgedragen. Luitenant-kolonel Jan Koedijk, Commandant Apache-detachement V, heeft hiermee het bevel overgenomen van luitenant-kolonel Pier Schipmölder, Commandant Apache-detachement IV.

Luitenant-kolonel Schipmölder refereerde in zijn toespraak aan het harde werk dat de eenheid de afgelopen maanden heeft geleverd: “Vooral de internationale samenwerking heeft voor goede resultaten gezorgd. Iedereen heeft op professionele manier zijn steentje bijgedragen. We zijn succesvol geweest en we deden wat we moesten doen om de troepen in het veld altijd van steun te voorzien.”

Na de officiële overdracht van de vlag sprak luitenant-kolonel Koedijk zijn mensen toe: ”We zullen het niet makkelijk krijgen, maar we zijn er klaar voor. We zullen ons van onze beste kant moeten laten zien. Ik heb er vertrouwen in dat we daarin zullen slagen.”

Het Apachedetachement staat onder bevel van de Nederlandse Air Task Force. Het detachement is met 5 AH-64D Apache-gevechtshelikopters gestationeerd op de basis Kamp Holland nabij Tarin Kowt. De andere eenheden van het ATF, Cougar transporthelikopters en F-16 jachtvliegtuigen, worden ingezet vanaf Kandahar Airfield in Kandahar.

De Apache helikopters ingedeeld bij het 301 Squadron van het Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen zijn sinds maart 2004 ononderbroken in Afghanistan aanwezig om toe te zien op de orde en veiligheid van de bevolking en de coalitietroepen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.