Midlife Update (MLU) voor het wapensysteem Infanterie gevechtsvoertuig (IGV) CV9035NLNews

Midlife Update (MLU) voor het wapensysteem Infanterie gevechtsvoertuig (IGV) CV9035NL

Defensie heeft vandaag een uitgebreid MidLife Update-contract getekend met het Zweedse BAE Systems Hägglunds (BSH). Dit contract omvat 122 CV9035NL voertuigen  van de Koninklijke Landmacht. Het MLU programma, ter waarde van meer dan 500 miljoen euro, zal de capaciteiten van het voertuig enorm vergroten en de bemanning verbeterde bescherming, vuurkracht en ergonomie bieden waardoor de gevechtsefficiëntie toeneemt.

“Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat onze IGV’s en ons leger nog vele jaren relevant blijven. Deze MidLife Update zal ook resulteren in een verlaging van de levensduurkosten van de voertuigen en tegelijkertijd onze soldaten beschermen tegen nieuwe bedreigingen ”, zegt Kol N.J. Moerkens van staf Commando Landstrijdkrachten.

Uitgestegen en gemotoriseerd optreden van militairen is de basis voor het grondgebonden optreden. Het Infanterie gevechtsvoertuig (IGV) CV9035NL vormt één van de basis middelen om dit optreden te kunnen uitvoeren. Om het wapensysteem technisch inzetbaar te houden tot aan het einde van de levensduur en de operationele relevantie te waarborgen binnen de huidige veiligheidscontext is een MLU benodigd. Dit MLU programma voorziet de CV9035NL onder meer van een verhoogde bescherming tegen huidige en toekomstige dreigingen, waaronder anti-tank rakketten. Een van de belangrijkste verbeteringen is de nieuwe CV9035NL-toren, de verplaatsing van het kanon in de toren, waardoor er meer ruimte is voor de bemanning. Dit is een sprong voorwaarts in ontwerp en functionaliteit, ontwikkeld door BSH.

Voorafgaand aan het sluiten van het MLU-contract is een apart contract getekend voor de industriële samenwerking met de nationale industrie in Nederland. De lokale inhoud van de totale contractuele waarde is significant. In de supply chain zijn meer dan 20 Nederlandse bedrijven betrokken die zich inzetten om de complete voertuigupgrade te leveren. Dit omvat de levering van mechanische en elektrische componenten, zowel aan BSH als aan de belangrijkste leveranciers van subsystemen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.