Elbit’s Future Target Acquisition Solution voor Britse strijdkrachtenNews

Elbit’s Future Target Acquisition Solution voor Britse strijdkrachten

Haifa, Israël, 21 januari 2021 | Persbericht | automatisch vertaald

Elbit Systems Ltd. heeft vandaag aangekondigd dat haar Britse dochteronderneming, Elbit Systems UK Ltd., een contract van ongeveer $ 137 miljoen (ongeveer £ 100 miljoen) werd toegekend door het Britse Ministerie van Defensie om de Britse strijdkrachten de toekomstige doelwitacquisitie-oplossing te bieden voor Joint Terminal Attack Controllers en Fire Support Teams onder de Dismounted Joint Fires Integrators ( “D-JFI”) programma. Het contract wordt uitgevoerd over een periode van vijf jaar.

De D-JFI-oplossing die wordt geleverd door Elbit Systems UK, is een genetwerkte, passieve en actieve oplossing voor het verwerven van doelwitten die doelinformatie verzamelt, genereert en communiceert naar effectorsystemen voor een effectieve inzet van precisie- en niet-precisiebranden. De oplossing wordt mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie en zal communiceren met de radiocommunicatiesystemen van het Britse leger, de Royal Air Force en de Royal Marines. De D-JFI-oplossing is gebaseerd op de operationele ervaring van het bedrijf in het leveren van gedemonteerde oplossingen voor netwerkgevechten. Het integreert verschillende van zijn technologieën, waaronder: de TORCH-XTM Battle Management-applicatie; het Hattorix TM -systeem voor het niet-detecteerbare genereren van zeer nauwkeurige doelen, de CORAL Multi-Spectral elektro-optische payload voor verbeterde doelacquisitie in dag en nacht en de Rattler TM XR-laseraanduiding voor lange afstanden. De D-JFI-oplossing maakt een snelle en veilige overdracht van doelinformatie door de Britse en geallieerde strijdkrachten mogelijk, waardoor snel en nauwkeurig gebruik van artillerie en luchtsteun mogelijk is.

© Elbit

Martin Fausset, CEO van Elbit Systems UK, zei: “Het is essentieel voor onze strijdkrachten om snel en nauwkeurig te kunnen opereren in vijandige omgevingen. De systemen die worden geleverd door Elbit Systems UK vertegenwoordigen onze toewijding om continu de meest geavanceerde technologie te bieden aan degenen in de frontlinie. De D-JFI-oplossing zal de Britse strijdkrachten een operationeel voordeel bieden op een steeds complexer wordend slagveld.”

Minister van Defensie Aankoop Jeremy Quin zei: “Dit contract met Elbit Systems UK levert niet alleen de allernieuwste slagveldtechnologie aan onze frontliniesoldaten, maar investeert ook in de Britse defensie-industrie, met meer dan 500 banen in het VK.” Elbit Systems UK heeft meer dan 500 mensen in dienst op 10 locaties in het VK en heeft met succes meerdere projecten in het VK uitgevoerd, zowel onafhankelijk als in samenwerking met andere Britse bedrijven, met name het Watchkeeper UAV-programma voor het Britse leger en het Britse MOD Military Flying Training System (UKMFTS) programma. Elbit Systems UK werd onlangs ook door de Britse MOD geselecteerd om het Royal Navy Future Naval Training Program, de MORPHEUS Battlefield Management Application voor het Britse leger en genetwerkte simulatoren te leveren om ingestegen en uitgestegen Joint Fires-teams en Joint Fires Cells te trainen.

Voor meer informatie, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg ons op Twitter of bezoek onze officiële Facebook, YouTube and LinkedIn kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.