F-16 demoteam debuteert zondag boven VolkelFeatured

F-16 demoteam debuteert zondag boven Volkel

Zondag 20 mei vliegt het F-16 demoteam zijn eerste twee officiële vliegshows. Kapitein-vlieger Stefan Hutten verzorgt dan demonstraties tijdens het evenement ‘Volkel in de Wolken’ en later op de middag boven vliegbasis Volkel tijdens de familiedag van de vliegbasis. Voor deze vluchten is de vliegbasis opengesteld van 09.00 tot 18.00 uur.

Kapitein Hutten

‘Volkel in de Wolken’ is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij naast een braderie eveneens een vliegshow wordt georganiseerd met een twintigtal vliegtuigen en helikopters.

Naast het optreden van het F-16 demoteam zijn ook een Chinook en Cougar transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando van de Luchtmacht aanwezig.

groepsfoto2012-big

Jaarlijks organiseert vliegbasis Volkel voor haar personeel en diens thuisfront een familiedag. Deze dag is specifiek voor het thuisfront van het personeel van de vliegbasis. Dit personeel is door oefeningen en uitzendingen vaak van huis. Tijdens de familiedag bedankt de vliegbasis het thuisfront voor hun steun. Door deze dag te combineren met ‘Volkel in de Wolken’ kan men ook enkele vliegtuigen bekijken die vanaf de vliegbasis vliegen voor dit luchtvaartevenement.

Meer informatie omtrent het F-16 demoteam van de Koninklijke Luchtmacht vindt u hier: http://www.f16demoteam.nl/

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.