Commando vliegbasis Volkel overgedragenNews

Commando vliegbasis Volkel overgedragen


Op 28 oktober 2020 heeft kolonel Marcel van Egmond tijdens een aangepaste ceremonie het commando over Vliegbasis Volkel overgenomen van kolonel Rob van den Heuvel.

Vanwege de huidige COVID-19 maatregelen vond de overdracht plaats in een klein gezelschap van naasten en squadroncommandanten met beperkt ceremonieel.

© KLu

Kolonel Van Den Heuvel was sinds november 2016 commandant van de Brabantse vliegbasis. De periode waarin hij het commando over de vliegbasis had werd onder andere gekenmerkt door de inzet van Nederlandse F-16’s in het Midden-Oosten en de Luchtmachtdagen in 2019.
Van Den Heuvel geeft tijdens zijn speech aan dat als hij straks terugrijdt in zijn auto de gevoelens van dankbaarheid en trots zullen overheersen. “Dankbaar voor de samenwerking en steun die ik van mijn naaste teamleden heb gekregen. Trots op de prachtige mensen die zich hier op Volkel elke dag weer inzetten voor het leveren van Airpower, voor de veiligheid van Nederland! En daar doen we het voor.”

©KLu

Aantredend commandant Kolonel van Egmond is geen onbekende op vliegbasis Volkel. Vijf jaar geleden verliet hij de vliegbasis na een periode als squadroncommandant van het 313 squadron. Na een studie in Amerika volgde een plaatsing op de Defensiestaf in Den Haag volgde. In zijn speech gaf Van Egmond aan het een absolute eer te vinden het commando over de vliegbasis te mogen aanvaarden. “Ik kijk enorm uit naar de continuering van de fijne samenwerking die mij nog zo goed voor de geest staat: de gemoedelijke Brabantse sfeer gecombineerd met hard werken waar nodig.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.