Elbit Systems UK verstevigt zijn positie op de Britse markt op DSEI 2021News

Elbit Systems UK verstevigt zijn positie op de Britse markt op DSEI 2021

Persbericht | automatisch vertaald | Londen, 31 augustus 2021

Elbit Systems UK keert dit jaar terug naar Defense and Security Equipment International (DSEI) op stand H6-230 en toont veel van hun geavanceerde technologie die nu in dienst is bij de Britse strijdkrachten.

Sinds DSEI in 2019 heeft Elbit Systems UK veel succes gehad met een reeks contracttoekenningen van de Britse MOD. Deze omvatten het “Selborne” toekomstige marine trainingsprogramma van de Royal Navy, het Dismounted Joint Fires Integrators “D-JFI” programma, de Joint Fires Synthetic Training “JFST” en Night Vision Goggles voor het Britse leger.

© Elbit Systems

Ondanks de uitdagingen van de COVID-pandemie, nam het bedrijf deel aan proeven en demonstraties die plaatsvonden met de Britse regering en haar agentschappen. Deze varieerden van succesvolle zoek- en reddingsproeven met zijn Hermes 900 UAS voor de Maritime and Coastguard Agency tot het demonstreren van zijn C4I-systemen in het Warfighting Experiment van het Britse leger op de vlakte van Salisbury. Elbit Systems UK heeft onlangs ook deelgenomen aan de NAVO-interoperabiliteitsoefening Coalition Warrior met zijn op TORCH-X gebaseerde Battle Management Application-systeem, ter ondersteuning van de voorbereidingsactiviteiten van het Britse Hoger Hoofdkwartier voor Five Eyes- en NAVO-operaties.

De stand van Elbit Systems UK zal een aantal van deze technologieën tentoonstellen en een volledige C4I-suite tonen, inclusief de apparatuur die wordt gedemonstreerd op AWE2020 en de systemen die worden geïntegreerd in het MORPHEUS-programma van het Britse leger.

Martin Fausset, CEO van Elbit Systems UK zei: “We zijn verheugd om dit jaar terug te keren naar DSEI. Sinds we voor het laatst in 2019 hebben geëxposeerd, hebben we aanzienlijke successen geboekt met de Britse strijdkrachten en we kijken ernaar uit om opnieuw contact te leggen met belanghebbenden en de industrie in persoon, terwijl we de opwindende kansen die voor ons liggen verkennen.”

© Elbit Systems
© Elbit Systems

De volledige lijst van wat er op DSEI te zien zal zijn, vindt u hieronder:

ISTAR-oplossingen:

Skylark 3 is een ISTAR tactische mini-UAV gebaseerd op de Skylark I-Lex. Het kan verschillende ISTAR-rollen op zich nemen met zijn cardanische en gestabiliseerde EO/IR-payload met hoge resolutie.
Skylark I-LEX wordt gebruikt in meer dan 30 landen, waaronder verschillende NAVO-landen, en biedt discrete ISR UAV-capaciteiten tot op bataljonsniveau.
THOR (VTOL) is een kleine onbemande quadcopter met een high-definition datalink en besturingssoftware.
MAGNI (MINI-VTOL) is een micro-autonome onbemande quadcopter voor het verzamelen van inlichtingen.
MTGR (robot) is een grondrobot met microtracking die geschikt is voor het opruimen van explosieven en het verzamelen van inlichtingen.

Zelfbeschermingssystemen:

Mini Music-beveiligingssysteem gemonteerd op turbopropvliegtuigen en -helikopters, dat krachtige infraroodlasers gebruikt om de sensoren van inkomende raketten te verslaan.
Redrone is een complete contra-UAV-suite die een end-to-end oplossing biedt voor het detecteren (met radar- en IR-camera’s), storingen en het opheffen van kleine UAV’s.
Iron Fist is een actief beschermingssysteem dat is gemonteerd op voertuigen die zijn ontworpen om projectielen tijdens de vlucht af te schieten en tot ontploffing te brengen voordat ze het voertuig raken en schade aanrichten.

Airborne oplossingen:

SkyTouch is een C4I-oplossing vanuit de lucht die end-to-end multifunctionele planning en C2 biedt, waarbij grote hoeveelheden gegevens uit een aantal bronnen worden verzameld en geanalyseerd om een ??gemeenschappelijk operationeel beeld vanuit de lucht te creëren.
Brightnite is een nachtzichtsysteem dat op de neus van helikopters is gemonteerd en dat multispectraal nachtzicht mogelijk maakt met behulp van een aantal verschillende camera’s die 200 graden multispectraal nachtzicht bieden dat rechtstreeks naar de persoonlijke bril van de piloot wordt verzonden.

Marine oplossingen:

Naval EW is een modulaire maritieme EW-suite die commando en controle, bewaking en radar en EW-tegenmaatregelen, aanval en effectors gebruikt om een ??oplossing op maat te maken voor de behoefte van een strijdmacht.
Seagull is een onbemand oppervlaktevaartuig (USV) dat is ontworpen om vijandige mijnen op zee tegen te gaan. Het detecteert, classificeert, lokaliseert, identificeert en neutraliseert mijnen.

Soldaat systemen:

E-lynx HH multi-band, multi-golfvorm single-fit tactische handheld softwaregedefinieerde radio.
E-Lynx VA dual-channel, multi-band, multi-waveform voertuigsoftwaregedefinieerde radio op basis van manpack-transceiver.
E-Lynx AR is een meerkanaals softwaregedefinieerde radio die is ontworpen voor platforms in de lucht en computertoepassingen voor missies in de lucht.
E-Lynx MP Soldier Radio multi-band, multi-golfvorm single-fit tactische manpack softwaregedefinieerde radio.
Dominator “soldaat” is een draagbaar draagsysteem voor soldaten, verdeeld in drie niveaus. Light maakt gebruik van een PNR-1000-radio. Basic voegt een RAPTOR-computer toe voor situationeel bewustzijn. Advanced voegt verder commando- en controlemogelijkheden toe.
XACT TH is een ongekoeld thermisch vizier dat bovenop een geweer wordt gemonteerd.
XACT SE is een heads-up kleurendisplay voor dag/nacht operaties gemengd met augmented reality. Het systeem is gemonteerd op de helm van de oorlogsjager.
NACHTZICHT-bril voor een individuele soldaat.
Rattler H is een handheld gecodeerde laseraanwijzer/marker met ingebouwde LRF die zorgt voor positieve en nauwkeurige targeting voor binnenkomende munitie voor luchtsteunmissies.
SUPERVISIR een eenvoudig te gebruiken infrarood wide area permanent surveillancesysteem, dat 24/7 ISTAR-activiteiten mogelijk maakt. Het kan op een statief worden gemonteerd en op afstand worden geopend.
HATTORIX + AION UC: HattoriX is een gedemonteerde ISTAR-oplossing voor vuurondersteuning en intelligentie van de volgende generatie, ontworpen om de sensor-tot-schietcyclus met hoge effectiviteit en nauwkeurigheid te verkorten.
AION UC is een lichtgewicht, krachtig ongekoeld thermisch handheld observatiesysteem dat ook kan worden gekoppeld aan het HattoriX-systeem.
RATTLER GX/XR is een gedemonteerde gecodeerde aanduiding/marker met ingebouwde LRF en DMC, ontworpen om te werken met door de lucht gelanceerde en grondprecisiegeleide munitie.

Elektronische oorlogsvoering:

ELINT – LAND EW is gebaseerd op een suite voor het verzamelen van elektronische signalen, die elektromagnetische frequenties van de vijand scant en identificeert.
COMINT – LAND EW is gebaseerd op elektronische oorlogsvoeringsystemen die de communicatie bewaken.

Voor aanvullende informatie, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg op Twitter of bezoek de officiële FacebookYoutube en LinkedIn kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.