Nieuwe zicht en analyse mogelijkheden verbeteren de autonomie en veiligheid van de Seagull USV van Elbit SystemsNews

Nieuwe zicht en analyse mogelijkheden verbeteren de autonomie en veiligheid van de Seagull USV van Elbit Systems

Persbericht | Haifa, Israël, 22 maart 2021

Elbit Systems Ltd. introduceert nieuwe technologieën voor zijn Seagull Unmanned Surface Vessel (USV) waardoor deze nog beter in staat is autonoom in een drukke maritieme omgeving te opereren alsmede mogelijke communicatie uitdagingen het hoofd te bieden.


Een 360-graden panoramisch videosysteem met automatische doelherkenning en een gepatenteerd automatisch navigatiesysteem vormen een aanvulling op de reeds aan boord van de USV aanwezige “sense & avoid” capabilities. Hiermee conformeert het schip zich aan het Verdrag inzake de Internationale Bepalingen ter voorkoming van aanvaringen op zee (Convention on the International Regulations for Preventing Collisions at Sea, 1972 oftewel COLREGS). Zodoende kan de Seagull USV veilig in drukke havens en temidden van druk verkeer op zee opereren en tevens autonoom missies voltooien, zelfs zonder communicatie met het controlestation.

De Seagull is een multi-missie USV die beschikt over een modulaire missie suite die onderzeebootbestrijding, mijnenbestrijdingsmissies, elektronische oorlogvoering, maritime security, onderwater onderzoek en andere missies ondersteunt met gebruikmaking van hetzelfde vaartuig, missiecontrolesysteem en datalinks.

De Seagull USV is sinds 2017 in dienst bij de Israëlische marine en bevindt zich momenteel internationaal gezien in de productie- en introductiefase.

Voor aanvullende informatie, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg op Twitter of bezoek de officiële FacebookYoutube en LinkedIn kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.