Boxer-brugmodule van WFEL op DSEINews

Boxer-brugmodule van WFEL op DSEI

persbericht | automatisch vertaald

WFEL breidt zijn assortiment snel inzetbare mobiele bruggen voor militaire en rampenbestrijding uit op DSEI 2021 met de Boxer-brugmodule.

WFEL presenteert zijn militaire overbruggingssystemen op DSEI Londen, 14-17 september, en een nieuwe samenwerking tussen WFEL en haar moederbedrijf KMW – de Boxer Bridge-layer – zal te zien zijn, de eerste keer dat het te zien is op een Defensietentoonstelling.

Boxer-brugmodule
© WFEL

Zoals te zien is bij rampenbestrijdingsoperaties na de recente ernstige overstromingen in Europa in juli, wordt er in toenemende mate een beroep gedaan op de snel inzetbare militaire overbruggingssystemen van WFEL voor het leveren van tijdelijke noodinfrastructuur tijdens natuurrampen.

De nieuwe Boxer-brugmodule kan twee soorten bruggen inzetten: een zware variant die 14 meter overspant en 80 ton kan dragen en een langere versie van 22 meter, gecertificeerd voor 50 ton.

WFEL bespreekt haar assortiment snel inzetbare overbruggingssystemen op stand H6-410 naast KMW. WFEL’s DSB Dry Support Bridge en de MGB Medium Girder Bridge worden al door vele militairen over de hele wereld in inventaris gehouden.

Met 120 Military Load Classification (MLC) kan de DSB verkeer en voorraden in minder dan 90 minuten over een afstand van 46 meter krijgen met slechts acht soldaten en één draagraket: cruciaal in snel escalerende gevechten, thuislandverdediging of rampenbestrijdingsscenario’s – wanneer elke seconde telt.

Meer informatie op https://www.wfel.com/

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.