Corona-crisis: vrienden staan zij aan zijNews

Corona-crisis: vrienden staan zij aan zij

Bron: https://www.bmvg.de/de/aktuelles/corona-krise-freunde-stehen-zusammen-230914 (automatisch vertaald)

De Bundeswehr brengt Corona-patiënten uit Italië en Frankrijk naar Duitsland en versterkt met Kroatië de medische orde van de NAVO- troepen van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie in Litouwen.

Het is een onzichtbare tegenstander die momenteel de hele wereld uitdaagt. Je kunt het Covid-19 corona-virus niet zien of proeven, maar je kunt wel iets doen aan de verspreiding en helpen waar het al mensen heeft getroffen.

Bundeswehr brengt patiënten uit Italië en Frankrijk

Een A400M van Air Transport Squadron 62 van Wunstorf vloog op 29 maart 2020 patiënten uit Frankrijk in de COVID-19-crisis. Foto Bundeswehr / Simon Otte

Bondgenoten in Italië en Frankrijk worden tegenwoordig bijzonder hard getroffen. Daarom heeft de Bundeswehr dit weekend verschillende ernstig zieke patiënten naar Duitsland gebracht voor behandeling. Daartoe vloog een Airbus A310, klaar als vlucht, uitgerust als een “vliegende intensive care-eenheid”, tweemaal naar Italië, en een Airbus A400M-transporter, die ook was voorbereid voor medische evacuatie-operaties ( MedEvacMedical Evacuation ), vloog naar Frankrijk.

Ondersteuning als teken van solidariteit

 Voor minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer spreekt het vanzelf dat “we in tijden van grote nood aan onze vrienden staan”. De minister ziet de steun van Duitsland als een “belangrijk teken van solidariteit”. Europa moet bij elkaar blijven. Kramp-Karrenbauer had de details voor de Duitse steun persoonlijk besproken met haar Franse tegenhanger Florence Parly en ook gezorgd voor de plaatsing van extra Franse patiënten in burgerziekenhuizen in Duitsland. Een deel van de patiënten wordt nu behandeld in de Bundeswehr-ziekenhuizen. Ook de Franse minister van Defensie waardeert deze ‘grensoverschrijdende solidariteit’. Florence Parly bedankte de Duitse kant en benadrukte de sterke vriendschap tussen de landen.

Een Bundeswehr soldaat laadt medische voorraden uit het vlieguig van de Kroatische strijdkrachten waarmee het Kroatisch-Duitse medische team naar Kaunas vloog. Foto Evert-Jan Daniëls

Extra medisch personeel voor verbeterde aanwezigheid aan de voorkant

De troepen van de NAVO voor deNoord-Atlantische Verdragsorganisatie, met een verhoogde voorwaartse aanwezigheid in Litouwen, worden ook getroffen door corona-infecties . Om de best mogelijke medische zorg te garanderen, stuurden de Bundeswehr en Kroatië extra medisch personeel naar de Baltische staten. De Kroatische bondgenoten stelden hiervoor een regeringsvliegtuig ter beschikking, dat tijdens een tussenstop in Berlijn ook onderdak bood aan medisch personeel van de Bundeswehr. Voor Kroatië en Duitsland is dit een duidelijk teken van nauwe samenwerking en vriendschap, evenals solidariteit met alle leden van de strijdkrachten van de eFP Battle Groupin Litouwen. Minister van Defensie Kramp-Karrenbauer bedankte haar Kroatische collega Damir Krsti?evi? voor het initiatief en ‘de gemeenschappelijke zorg voor onze soldaten’.

Soldaat die lijdt aan Corona die uit Litouwen is gevlogen

Een Bundeswehr-soldaat die positief testte voor Corona, werd ondertussen met een Nederlands transportvliegtuig uit Litouwen gevlogen. Hij wordt behandeld in het Bundeswehr-ziekenhuis in Koblenz. Door de nauwe en vertrouwde samenwerking met de geallieerden, zeker nu in tijden van crisis, ziet de Duitse minister van Defensie zichzelf bevestigd: “Samen staan ??we sterker. Vrienden staan ??samen. ‘van Christian Thiels

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.