Hongarije koopt 218 Lynx IFV’sIndustry

Hongarije koopt 218 Lynx IFV’s

NAVO-lid Hongarije bestelt 218 Lynx infanteriegevechtsvoertuigen bij Rheinmetall ter waarde van meer dan € 2 miljard

Persbericht 10 september 2020 | automatisch vertaald

Hongarije is de eerste NAVO- en EU-lidstaat die Rheinmetall’s nieuw ontwikkelde Lynx infanterie gevechtsvoertuig heeft besteld. Dit belangrijke contract betekent een belangrijke doorbraak op de wereldwijde defensiemarkt voor het innovatieve nieuwe gevechtsvoertuig van de technologiegroep uit Düsseldorf.

Het Hongaarse ministerie van Defensie heeft Rheinmetall een order gegund voor de levering van pantservoertuigen op rupsbanden en aanverwante producten en diensten met een totale waarde van meer dan € 2 miljard. De contractuele overeenkomst, die nu in Boedapest is ondertekend, omvat 218 Lynx KF41 infanteriegevechtsvoertuigen en negen Buffalo gepantserde bergingsvoertuigen. Het contract omvat aanvullende producten en diensten zoals simulatoren, training en instructie, plus een eerste levering van reserveonderdelen en onderhoudsondersteuning. De Lynx IFV’s zullen worden uitgerust met een bemande 30 mm lanskoepel, eveneens ontwikkeld door Rheinmetall.

© Rheinmetall

Vooruitkijkend, ziet Rheinmetall verdere potentiële bestellingen die voortvloeien uit dit contract. Gezien een verwachte levensduur van enkele decennia, heeft de Lynx reserveonderdelen en regelmatig onderhoud nodig om operationeel klaar te blijven.

Tijdens een eerste productiefase zal Hongarije zesenveertig Lynx-infanteriegevechtsvoertuigen ontvangen, evenals negen Buffalo gepantserde bergingsvoertuigen, alle gebouwd in Duitsland; de oplevering moet begin 2023 voltooid zijn.

In de tweede productiefase zullen 172 extra Lynx-voertuigen die in Hongarije worden gebouwd, volledig voldoen aan de behoeften van de strijdkrachten van het land.

© Rheinmetall

Daartoe kwamen de Hongaarse regering en Rheinmetall in augustus 2020 overeen om een joint venture op te richten die verantwoordelijk is voor het creëren van een Lynx-productiefaciliteit in Hongarije, die wordt gefinancierd door een lokaal bedrijf.

Zoals Armin Papperger, voorzitter van de raad van bestuur van Rheinmetall AG, uitlegt: “De marktdoorbraak van Lynx is een groot succes voor ons. En het feit dat we Hongarije – een belangrijke partner van de EU en de NAVO – hebben kunnen overtuigen om voor dit innovatieve voertuig te kiezen, maakt dit succes des te groter. Bij het nemen van deze toekomstgerichte aankoopbeslissing hebben de hoogste politieke en militaire topfunctionarissen van Hongarije echt leiderschap getoond. De verhuizing plaatst Hongarije niet alleen in de voorhoede van de technologie van het Europese leger. Het bevestigt opnieuw het engagement van de Hongaarse regering om een betrouwbare, militair effectievere partner te zijn van haar NAVO-bondgenoten, een beleid dat zij voert met systematische energie. “

“We waarderen het vertrouwen van de Hongaarse regering in ons, wat dit bevel impliceert”, verklaart Armin Papperger. “Rheinmetall is erg trots dat het in samenwerking met de lokale industrie een belangrijke bijdrage kan leveren aan de voortdurende uitbreiding van de defensietechnologie van Hongarije. We kijken ernaar uit om samen te werken met onze Hongaarse vrienden en partners, en zullen er alles aan doen om het succes van deze onderneming op lange termijn te verzekeren. “

© Rheinmetall

Rheinmetall zal een meerderheidsbelang hebben en de leiding nemen in de joint venture die wordt opgericht om de Lynx in Hongarije te produceren. Daarbij zal Hongarije een materiële investering in het project doen in de vorm van een nieuw gebouwde productiefaciliteit. Het resulterende kenniscentrum voor de ontwikkeling, productie en onderhoud van gepantserde voertuigen zal een belangrijke kern vormen voor de Hongaarse defensie-industrie. Deze opstelling, waarbij een lokale productiepartner in Hongarije betrokken is, zorgt ervoor dat een substantieel deel van de toegevoegde waarde die voortvloeit uit het inkoopproject in het land van de klant plaatsvindt.

Voor Hongarije betekent deze aanbestedingsopdracht een grote stap in zijn inspanningen om een nieuwe generatie militaire uitrusting te introduceren, met sleutelsystemen die voldoen aan de nieuwste NAVO-normen. De Lynx concurreert momenteel in vergelijkbare inkoopprogramma’s in het naburige Tsjechië en in Australië. Het is de bedoeling dat een meerderheid van de Lance-torentjes voor de eerste fase zal worden geproduceerd en geleverd door het Rheinmetall Military Vehicle Centre of Excellence in Brisbane, Queensland, Australië.

© Rheinmetall

Lynx – modulair, flexibel, toekomstbestendig

Er zijn minder dan vijf jaar verstreken tussen het oorspronkelijke idee voor een nieuw infanteriegevechtsvoertuig en de doorbraakopdracht, inclusief het formuleren van een strategie en de concept- en ontwikkelingsfasen – een indrukwekkende prestatie voor een in-house gefinancierd gevechtsvoertuig in een zeer veeleisend marktsegment, waar langdurig inkoopcycli zijn de norm.

Het Lynx-concept omvat een complete voertuigfamilie, bestaande uit een chassismodule en flexibele missiekits in tal van varianten. Dit betekent dat het basisvoertuig kan worden geconfigureerd als infanteriegevechtsvoertuig, gepantserde personendrager, commandovoertuig of veldambulance. Bovendien kan het overschakelen van de ene configuratie naar de andere binnen enkele uren worden bereikt. Dankzij de uniformiteit van het basisvoertuig zal het systeem resulteren in aanzienlijk lagere levenscycluskosten, terwijl tegelijkertijd militaire gebruikers zich kunnen aanpassen aan veranderende tactische vereisten en / of nieuwe mogelijkheden kunnen benutten. Uitstekende overlevingskansen, mobiliteit en dodelijkheid kenmerken de Lynx, evenals een uitstekend groeipotentieel, ook in termen van het totale gewicht.

© Rheinmetall

Het ruime interieur is onovertroffen door elk voertuig in zijn klasse en verzekert de operationele effectiviteit van de drie bemanningsleden en tot negen infanteriedempers.

De Lynx beschermt zijn inzittenden tegen het volledige spectrum van dreigingen op het slagveld, waaronder explosies, geïmproviseerde explosieven (IED’s), direct en indirect vuur, clustermunitie en antitank-geleide raketten. Met zijn keiharde gevechtsdoeltreffendheid en uitstekende offroad-mobiliteit zal de Lynx de strijdkrachten van morgen een beslissende voorsprong geven bij complexe militaire operaties op elk niveau van intensiteit in allerlei omgevingen, waarbij meerdere bedreigingen worden overwonnen en gunstige resultaten worden behaald.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.