Werewolf ResilienceFeatured

Werewolf Resilience

Een nachtelijke vrije-val sprong. Het verkennen en opzetten van een vliegveld. Het coördineren van grote hoeveelheden militairen en goederen die aangevoerd worden met transporttoestellen. En dat allemaal in de Verenigde Staten. Dat was het plan voor Werewolf Resilience.

Het werd een nachtelijke rit met voertuigen naar een verlaten vliegbasis in België. Daarna was het business as usual voor de Pathfinders van 11 Luchtmobiele Brigade.

Het vliegveld werd verkend en veilig gemaakt om er transporttoestellen te laten landen. Om dat laatste te doen werden er eerst genisten van de brigade ingevlogen om obstakels langs de taxibanen te ruimen. In de dagen erna (waar wij helaas niet bij waren) werd er druk geoefend door diverse eenheden.

Hieronder een overzicht van de eerste dag op Vliegbasis Weelde. Binnenkort gaan we dieper in op de pathfinders. Er is veel veranderd sinds de oprichting van dit peloton in 2010. Deze link brengt je naar deel 1 van ons verhaal uit 2010 over de oprichting en historie. Vergeet ook niet deel 2 en 3 te lezen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.