Nieuwe order van Amerikaanse DoD voor WFELNews

Nieuwe order van Amerikaanse DoD voor WFEL

Persbericht 6 juni 2020 | automatisch vertaald

WFEL heeft een ander contract van het Amerikaanse Ministerie van Defensie gekregen om een ??nieuwe tranche DSB Dry Support Bridges die al in dienst is bij het Amerikaanse leger te upgraden.

Met dit contract kunnen nog 20 DSB’s worden verbeterd, waardoor de mogelijkheden voor het overbruggen van gaten worden vergroot van 40 meter tot 46 meter. De deal volgt op een eerder contract van het Amerikaanse leger voor de upgrade van 60 Dry Support Bridges.

Het Amerikaanse leger heeft ongeveer 120 Dry Support Bridges in voorraad en met dit upgradepakket – ontwikkeld met het US Army Tank Automotive Command Center (TACOM) – kunnen de oorspronkelijke DSB’s van 40 meter de nieuwe standaardcapaciteit bereiken.

Sinds 2013 zijn alle WFEL Dry Support Bridges geleverd in varianten van 46 meter. Deze militaire overbruggingsoplossing is al aangenomen door Australië, Zwitserland en Turkije en is onlangs geëvalueerd onder een Assessment Phase-contract als vervanging voor de verouderde BR90-overbruggingssystemen van het Britse Ministerie van Defensie.

De algemeen directeur van WFEL, Ian Anderton, zei: “We werken voortdurend samen met onze klant uit het Amerikaanse leger om ervoor te zorgen dat al hun DSB-overbruggingsapparatuur zijn maximale potentieel bereikt en de eenvoud van deze upgradekits maakt het mogelijk dat de DSB-uitbreidingswerkzaamheden in de VS worden uitgevoerd Legerfaciliteiten, met minimale overlast. ‘

WFEL leverde onlangs nog vier Dry Support Bridges aan het Amerikaanse leger, als onderdeel van het Amerikaanse afschrikkingsinitiatief ter waarde van $ 4,8 miljard dollar om de gereedheid en het reactievermogen van de NAVO-troepen in Europa door de VS te verbeteren. DSB’s worden wereldwijd gebruikt in gevechts- en noodscenario’s, waaronder Afghanistan, Irak, Europa en Zuid-Korea.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.