ARQUUS lanceert ARMIS vrachtwagen-familieNews

ARQUUS lanceert ARMIS vrachtwagen-familie

ARQUUS, de Franse defensiefabrikant en leider van oplossingen voor landmobiliteit voor het Franse leger, heeft de nieuwe ARMIS-truckreeks gelanceerd.

Persbericht, Parijs, 8 juni 2020 | automatisch vertaald

ARQUUS, partner van het leger sinds 1898, is de eerste leverancier van oplossingen voor landmobiliteit van het Franse leger, met meer dan 25.000 voertuigen in dienst, waaronder 10.000 logistieke en tactische vrachtwagens. Historisch specialist in militair transport, het bedrijf heeft zijn reputatie opgebouwd op de GBC8KT, GBC180, TRM2000, TRM4000 en TRM10000, de VLRA en Sherpa Medium, die de afgelopen decennia een groot deel van de logistiek en systemen van het leger hebben vervoerd.

Deze reeksen, gevechten en beproefd in alle operatiekamers, maken nu plaats voor een nieuwe generatie logistieke en tactische vrachtwagens, ontworpen en geproduceerd in Frankrijk: de ARMIS 4 × 4, ARMIS 6 × 6 en ARMIS 8 × 8, gesmeed door ARQUUS ‘honderdjarige ervaring met oplossingen voor militaire mobiliteit.

Deze voertuigen zijn speciaal ontworpen voor de operationele behoeften van de legers, zowel in het buitenland als bij binnenlandse missies, en zijn volledig aangepast aan de dagelijkse behoeften van de soldaten. Ze profiteren van tientallen jaren onderzoek naar het ontwerp, het gebruik en de ondersteuning van tactische en logistieke vrachtwagens voor het leger. Als trotse erfgenamen van de GBC- en TRM-vrachtwagens integreren ze de ervaring van de huidige generatie legertrucks volledig. Die alledaagse ervaring zij aan zij met de legers wordt nu naar voren gebracht om de soldaten beter te dienen.

Gebouwd op volledig militaire aandrijflijnen, ontwikkeld op eigen vermogen door ARQUUS, zijn de ARMIS 4 × 4, 6 × 6 en 8 × 8 betrouwbaar, betrouwbaar en robuust, volledig in staat om de meest veeleisende te overwinnen terreinen en omstandigheden. Ze zijn mobiel en duurzaam en zijn aangepast aan lange operationele implementaties en complexe missies, met minder onderhoudsbehoeften.

Veelzijdig, de ARMIS-voertuigen van de nieuwe generatie kunnen alle logistieke en tactische missies van het leger vervullen, van troepen, systemen, watertank of mobiel werkplaatsvervoer tot voertuigreparatie en sleepwagen. Compatibel met alle Scorpion-apparatuur, is de ARMIS ook geschikt voor communicatie- en informatiesystemen van de nieuwe generatie, evenals bewapening zoals het Hornet Remote-Controlled Weapon System, door het Franse leger geselecteerd als gemeenschappelijke uitrusting voor alle voertuigen van het Scorpion-programma. De ARMIS 4 × 4 en 6 × 6 zijn uitgerust met specifieke varianten van de motoren van de Griffon- en Jaguar-voertuigen. Modulair, de ARMIS-vrachtwagens zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties, waardoor de commandant op het veld doeltreffend, gebruiksvriendelijk en tactisch flexibel is. Afhankelijk van de missie die ze uitvoeren, kunnen ze worden uitgerust met niet-beschermde of beschermde hutten, in overeenstemming met STANAG 4569. Evolutionair kunnen ze zich aanpassen aan de operationele behoeften en de bedreigingen op het slagveld.

De vrachtwagens van de nieuwe ARMIS-reeks zijn uitgerust met recente technologieën, aangepast aan de operationele behoeften en bewezen in de meest veeleisende situaties. Deze technologieën, ontwikkeld in de R & D-centra van ARQUUS, bieden de ARMIS 4 × 4, 6 × 6 en 8 × 8 optimale mobiliteit op alle terreinen, een beperkt brandstofverbruik en een zeer hoge weerstand, die een optimale inzetbaarheid en lage eigendomskosten garanderen.

Dankzij deze ontwerpkeuzes zijn de ARMIS-vrachtwagens uitgerust met alle benodigde mogelijkheden tegen de beste prijs. De ARMIS kan worden uitgerust met de automatiseringsoplossingen die momenteel door ARQUUS worden ontwikkeld, zoals platooning en automatische konvooien. Ze kunnen worden uitgerust met de meest innovatieve oplossingen van de Groep op het gebied van energieoptimalisatie en onderhoud. Deze oplossingen zijn beschikbaar voor de legers dankzij ARQUUS ‘ervaring op het gebied van dubbele technologieën en militarisering. Ze vereenvoudigen de noodzakelijke logistiek en verminderen de onderhoudsbehoeften.

De prestaties van de ARMIS-voertuigen zullen tijdens het tweede semester 2020 worden gedemonstreerd tijdens een evenement met de nieuwste nieuwigheden van ARQUUS.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.