Hensoldt moderniseert IFF-systemen Duitse luchtmachtNews

Hensoldt moderniseert IFF-systemen Duitse luchtmacht

Taufkirchen/Duitsland ,28 May 2020 persbericht | automatisch vertaald

Als onderdeel van de modernisering van alle NAVO-IFF-identificatiesystemen (IFF = Identification-friend-or-foe) naar de nieuwe “Mode 5” -standaard, voorziet sensoroplossingsleverancier HENSOLDT de 90 Tornado-gevechtsvliegtuigen van de luchtmacht met zijn Mode 5-capabele Transponder LTR 400. Panavia Aircraft GmbH, het industriële consortium voor de ontwikkeling van de Tornado, heeft een eerste bestelling geplaatst voor de levering van 42 apparaten ter waarde van enkele miljoenen euro’s. de conversie van meer dan honderd andere platforms van de Duitse strijdkrachten is gepland.

Al in oktober 2019 werden de aanvullende kwalificaties die vereist zijn om het LTR 400-transpondersysteem op apparatuurniveau op de Duitse Tornado te installeren met succes afgerond en werden de relevante documenten overgedragen aan Airbus Defence and Space (ADS). Vervolgens werden tijdens de testvluchten uitgevoerd door ADS in Manching eind 2019 de prestatie-eisen voor het IFF-systeem zoals gespecificeerd door de verantwoordelijke militaire technische dienst (WTD-61) geverifieerd.

De IFF-technologie is van cruciaal belang voor alle militaire operaties. Op basis van geautomatiseerde elektronische signalen zorgt het ervoor dat de krijgsmacht vrienden kan herkennen die reageren met het juiste signaal wanneer ze worden gecontacteerd en potentieel vijandige voertuigen kan identificeren die dat niet doen. Alle NAVO-landen hebben de opdracht om te migreren naar de nieuwe Mode 5-standaard IFF, die geavanceerde cryptografische technieken gebruikt om systemen te beveiligen tegen elektronische interferentie van de vijand. Dit is belangrijk wanneer de strijdkrachten samenwerken, aangezien het ervoor zorgen dat bemanningen van land-, lucht- en zeestrijdkrachten hun bondgenoten betrouwbaar kunnen identificeren, een van de belangrijkste manieren is om zogenaamde “vriendschappelijke brand” -incidenten te voorkomen. De LTR 400-transponder is gekwalificeerd voor alle vliegplatforms van de Duitse luchtmacht en het leger en wordt gebruikt op alle militaire helikopters van Airbus.

Over HENSOLDT

HENSOLDT is een pionier op het gebied van technologie en innovatie op het gebied van defensie- en beveiligingselektronica. Het bedrijf is gevestigd in Taufkirchen bij München en is een Duits kampioen met strategische leidersposities op het gebied van sensoroplossingen voor defensie- en niet-defensietoepassingen. HENSOLDT ontwikkelt nieuwe producten om een ??breed scala aan bedreigingen te bestrijden op basis van innovatieve benaderingen voor gegevensbeheer, robotica en cyberbeveiliging. Met ongeveer 5.500 medewerkers genereerde HENSOLDT in 2019 een omzet van 1,14 miljard euro.

www.hensoldt.net

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.