Milrem Robotics onthulde Type-X RCV met John Cockerill CPWS II-torenNews

Milrem Robotics onthulde Type-X RCV met John Cockerill CPWS II-toren

Persbericht 18 juni 20202 | automatisch vertaald

Milrem Robotics en John Cockerill Defense presenteerden het Type-X Robotic Combat Vehicle met het Cockerill Protected Weapons Station Gen. II (CPWS II) om militaire troepen van over de hele wereld te selecteren.

Het Type-X voertuigchassis is een revolutionair ontwerp voor een mobiel modulair multi-missie voertuig dat een platform biedt voor een familie van onbemande gepantserde voertuigen. Het is het eerste gevechtsvoertuig dat met opzet is ontworpen om onbemand te zijn, bedoeld om een ??integraal onderdeel te zijn van gemechaniseerde eenheden.

De Type-X is ontworpen om te worden ingezet met een gewicht onder de 12 ton-markering voor snelle inzet in het gevechtstheater, hetzij per parachute of met een zware lifthelikopter.

Een combinatie van verbeterde kunstmatige intelligentie (AI) en een externe systeembeheerder, de Type-X is een rupsvoertuig met pantserbescherming dat troepenformaties kan aanvullen of onafhankelijk kan opereren, in onbemande formaties.

“De Type-X is modulair en accepteert grotere koepels, maar de huidige koepelontwerpen zijn geoptimaliseerd voor operaties onder pantser”, aldus Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics. “De CPWS II is een stap in de goede richting, aangezien hij vanaf het begin is ontworpen als een op afstand bestuurde configuratie (onbemand) en gemakkelijke toegang vanaf de buitenkant van de toren, waardoor herladen en onderhoud mogelijk is,” voegde Väärsi toe.

Simon Haye, de Chief Marketing Officer van John Cockerill Defence voegt hieraan toe: “Een van de eerste realistische rollen voor onbemande gevechtsvoertuigen zal de konvooi- en perimeter- of basisverdediging zijn. De Type-X met de CPWS kan aan de voor- en achterzijde van een konvooi worden geplaatst om het konvooi extra ogen en vuurkracht te geven. Zelden beschikt een konvooi over 25 mm vuurkracht en aangezien het systeem onbemand is, zijn tactieken zoals het overhaasten van een hinderlaaglocatie of manoeuvreren op de positie van de vijand nu legitieme opties voor een konvooi dat onder vuur ligt. De leid / volg-functies van onbemande voertuigen is een goed ontwikkelde technologie en het verspreiden van enkele bedieningsstations door het konvooi kan redundantie en snelle respons opleveren. Verdere FOB-beveiliging kan nu de vorm hebben van een mobiel onbemand gevechtsvoertuig.

In plaats van soldaten in gevaar te brengen, kunnen deze Guardian-systemen meedogenloze observatie bieden en de mogelijkheid bieden om een ??aanval te manoeuvreren en te verspreiden in plaats van deze alleen op te vangen. ”

De CPWS II is een lichtgewicht torentje met laag profiel, een revolutionaire luikopening en kan het M242 Bushmaster-kanon van 25 mm x 137 mm of het kanon van 230 LF, 30 mm x 113 mm monteren. De CPWS II is een op afstand bediende toren, ontworpen om te passen op 4X4- en 6X6-voertuigen.

Het is het revolutionaire luik, dat in drie standen kan werken, waardoor de toren een gewilde keuze is voor onbemande voertuigen. Dankzij de mogelijkheid om het dak te openen, kan het onbemande voertuig van buitenaf snel worden herladen. Uitgerust met een 360 graden panoramisch zicht, met CCD, thermische en gefuseerde beeldvorming, vertegenwoordigt de CPWS een geschikte partner voor het Type-X Robotic Combat Vehicle. De koepel kan worden geleverd met antitankraketten zoals Alcotan, MMP, Javelin of SPIKE.

“Uiteindelijk, door zelfrijdende onbemande logistieke voertuigen te combineren met de Type-X en je kunt het personeel dat nodig is voor een konvooi terugbrengen tot een paar operators, terwijl je de mogelijkheden van het verdedigen van het konvooi daadwerkelijk vergroot,” zei Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics.

“Dit is niet alleen een sprong voorwaarts in krachtbescherming, maar een krachtvermenigvuldiger.” Tijdens de demonstratie onthulde Milrem Robotics hun Intelligent Functions Kit (IFK), die elk voertuig omzet in een zelfrijdend of op afstand bestuurbaar voertuig. IFK van Milrem Robotics is een modulaire hardware- en softwarekit die een op ROS2 gebaseerde omgeving biedt voor verschillende functionaliteiten, die kunnen worden geleverd door Milrem Robotics, de klant of een derde partij. De IFK is ontwikkeld voor Milrem Robotics ‘THeMIS UGV en Type-X maar kan worden aangepast aan elk ander voertuig met drive-by-wire-integratie.

Beide bedrijven zijn enthousiast over de toekomstige samenwerking. “We kijken ernaar uit om samen met John Cockerill een breed scala aan oplossingen te ontwikkelen, omdat ze ervaring hebben, niet alleen op het gebied van medium kaliber, maar ze staan ??ook bekend om hun expertise in de kanonnen van 90 mm en 105 mm.” Väärsi verklaarde.

Bedrijfsachtergronden

Milrem Robotics Milrem Robotics werd opgericht in 2013 en presenteerde in 2015 hun eerste onbemande grondvoertuig – de THeMIS -. Sindsdien is de THeMIS verkocht aan negen landen, waarvan er zeven lid zijn van de NAVO. De missie van Milrem Robotics is om innovatieve robotoplossingen te bieden voor uitdagende omgevingen, met name voor defensie, landbouw, bosbouw, gemeentelijke diensten, redding en mijnbouw. https://milremrobotics.com

John Cockerill Defense John Cockerill Defense, lid van de tweehonderdjarige John Cockerill Group, is de technologische leider in multifunctionele torens met hoog effect in het bereik van 25-120 mm voor lichte en middelzware gepantserde voertuigen. John Cockerill Defense ontwikkelt en integreert complete en innovatieve oplossingen: ontwerp, productie, integratie en upgrade van wapensystemen

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.