Elbit TORCH-X Battle Management Application in NAVO-oefeningNews

Elbit TORCH-X Battle Management Application in NAVO-oefening

Persbericht 28 juli 2021

28 landen namen deel aan de Coalition Warrior Interoperability Exercise 2021, waarbij meer dan 10.000 multi-domain interoperabiliteitstesten werden uitgevoerd.

Elbit Systems UK heeft met succes deelgenomen aan de Coalition Warrior Interoperability Exercise 2021 (CWIX 2021) van de NAVO. Hierbij werd het op TORCH-X gebaseerde Battle Management Application systeem (BMA) ingezet ter ondersteuning van de paraatheidsactiviteiten van Britse hogere hoofdkwartieren, dit met het oog op mogelijke Five Eyes (Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, VK, VS) en NAVO-operaties.

TORCH-X BMA
British Army testing the Rhino shelter at Army Warfighting Experiment in Salisbury Plain in October 2020

CWIX 2021 werd in juni 2021 gehouden in het Joint Force Training Centre in Bydgoszcz, Polen. De oefening had tot doel de interoperabiliteit tussen de ingezette nationale en NAVO-communicatie- en informatiesystemen in een coalitieomgeving te testen en verder te ontwikkelen. Ongeveer 28 landen namen deel en voerden gezamenlijk meer dan 10.000 technische interoperabiliteitstesten uit gericht op zowel het land-, lucht-, maritiem als ook het cyberdomein. Tijdens CWIX 2021 werkte het team van Elbit Systems UK samen met het 13e Regiment Verbindingen (Cyber) van de Britse landmacht evenals met personeel van het Land Systems Reference Centre van het Britse ministerie van defensie. Gezamenlijk werden tijdens de oefening met succes interoperabiliteit assessments uitgevoerd op het op TORCH-X gebaseerde BMA systeem.

MORPHEUS

Elbit Systems UK werd in 2018 door het Britse ministerie van defensie geselecteerd om het Britse leger te voorzien van het op TORCH-X gebaseerde BMA systeem, dit in het kader van het MORPHEUS-programma. Het systeem, dat geleverd wordt vanuit Elbit Systems UK’s faciliteiten in Bristol, is een command & control platform dat reeds in gebruik is bij diverse militaire gebruikers wereldwijd.

Martin Fausset, CEO van Elbit Systems UK, zegt hierover: “De inzet van het op TORCH-X gebaseerde BMA systeem tijdens CWIX 2021 was een belangrijke mijlpaal voor Elbit Systems UK. Onlangs, eerder dan gepland, werd de 11e software upgrade van het BMA systeem geleverd in het kader van het MORPHEUS-programma. Nu bood de CWIX 2021-oefening de gelegenheid om de doeltreffendheid van het TORCH-X Command & Control platform te demonstreren voor wat betreft het verbeteren van de prestaties en de interoperabiliteit binnen en tussen de diverse domeinen, dit alles in een Five Eyes en NAVO-coalitieomgeving.”

Voor aanvullende informatie, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg op Twitter of bezoek de officiële FacebookYoutube en LinkedIn kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.