Seagull USV van Elbit Systems voor een marine in Azië, platform wordt gebouwd door De Haas MaassluisNews

Seagull USV van Elbit Systems voor een marine in Azië, platform wordt gebouwd door De Haas Maassluis

Haifa, Israël, 10 februari 2021 – Persbericht | Automatisch vertaald

Elbit Systems Ltd. kondigde op 13 januari aan dat het een contract heeft gekregen voor de levering van Seagull ™ USV’s (Unmanned Surface Vehicles) aan de marine van een land in Azië-Pacific. Het contract zal worden uitgevoerd over een periode van 17 maanden.

Vandaag kan Elbit Systems aankondigen dat de productie van de betreffende Seagull platformen bij het Nederlandse bedrijf De Haas Maassluis B.V. een aanvang heeft genomen.

Onder het contract zal Elbit Systems Seagull USV-systemen leveren die specifiek zijn geconfigureerd om Mine Counter Measures (MCM) oftwel mijnenbestrijdingsmissies uit te voeren. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om technologie modules toe te voegen die nodig zijn voor onderzeebootbestrijding. De te leveren Seagull USV’s zullen beschikken over side-scan en vooruit kijkende sonars, en Mine Identification & Destruction Remotely Operated Vehicles. De USV’s zullen ook worden uitgerust met Elbit Systems’ autonomie suite en Combat Management System, evenals met satellietcommunicatie mogelijkheden geleverd door het bedrijf. Met de Seagull USV’s kan de marine in kwestie het volledige spectrum aan mijnenbestrijdingsoperaties uitvoeren. Bodem-, verankerde en drijvende zeemijnen worden zo effectief bestreden. De Seagull USV biedt een vaarduur van vier dagen, inzet tot en met sea state 5 en de flexibiliteit om meerdere schepen vanuit hetzelfde mission control systeem te besturen.

Elad Aharonson, General Manager van Elbit Systems ISTAR, merkte op: “Er is een groeiende erkenning van de noodzaak te beschikken over  autonome systemen om een reeks maritieme missies uit te voeren, met name Mine Counter Measures en Anti-Submarine Warfare. De Seagull USV heeft sinds 2017 bewezen in staat te zijn dergelijke missies uit te voeren, waardoor zeestrijdkrachten operationeel effectiever kunnen zijn, met minder risico geconfronteerd worden en efficiënter kunnen optreden.”

Het innovatieve Seagull platform is in samenwerking met Ginton Naval Architects B.V. uit Haarlem ontworpen en wordt gebouwd door De Haas Maassluis B.V. In november 2017 werd het multifunctionele ontwerp door de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied (KNVTS) bekroond met de Maritime Award Schip van het Jaar.

Voor aanvullende informatie, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg op Twitter of bezoek de officiële FacebookYoutube en LinkedIn kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.