Rheinmetall rust Nederlandse Fennek uit met nieuw vizier LaZ400News

Rheinmetall rust Nederlandse Fennek uit met nieuw vizier LaZ400

Persbericht | automatisch vertaald

Rheinmetall gaat het Nederlandse Fennek gepantserd verkenningsvoertuig uitrusten met een nieuw vizier, de LaZ400. Het nieuwe mount-adaptable target device 400 (Lafettenadaptierbare Zielgerät 400, LaZ400) zal het eerder gebruikte warmtebeeldapparaat vervangen en het verkenningsvermogen en de effectiviteit van de Nederlandse pantserwagen aanzienlijk vergroten. Een overeenkomstige bestelling voor 246 apparaten is nu ontvangen door Rheinmetall Electronics van de hoofdaannemer van Fennek, Krauss-Maffei Wegmann. De bruto orderwaarde ligt rond de € 36 miljoen. De apparaten worden geproduceerd op de locatie in Ismaning en moeten in 2027 worden geleverd.

LAZ400n

.De aanpassing van de mount adaptable target devices 400 (LaZ400) wordt uitgevoerd als onderdeel van het Fennek midlife upgrade programma van de Nederlandse krijgsmacht. De Nederlandse krijgsmacht gaat de LaZ400 gebruiken op de houder 1530 die op het voertuig werd gebruikt en het warmtebeeldapparaat vervangen dat eerder als sensorsysteem werd gebruikt.

De LaZ400 is een beproefd systeem dat ook in de Duitse krijgsmacht wordt gebruikt bij het op afstand bestuurbare wapenstation FLW200. Een kleuren-dagzichtsensor, een warmtebeeld-nachtzichtsensor en een laserafstandsmeter zorgen voor uitstekende verkenningsmogelijkheden bij dag en nacht, evenals voor nauwkeurige wapeneffecten.

Met de voltooide bestelling zal het aantal apparaten van de LaZ-familie in gebruik toenemen tot meer dan 2700 stuks.

De order die nu is ontvangen onderstreept het hoge competentieniveau van Rheinmetall op het gebied van moderne elektro-optische sensortechnologie.

Meer informatie op de website van Rheinmetall.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.