Elbit J-MUSIC DIRCM-systeem voor MRTT-vlootNews

Elbit J-MUSIC DIRCM-systeem voor MRTT-vloot

Persbericht | Automatisch vertaald

Elbit Systems zal een extra J-MUSIC™ DIRCM (Direct Infrared Countermeasures) zelfbeschermingssysteem leveren aan de Multinational Multi-Role Tanker Transport Fleet (MMF). Dit keer wordt het negende Airbus A330 MRTT vliegtuig, de laatste toevoeging aan de vloot, uitgerust met het J-MUSIC DIRCM systeem van Elbit Systems.

De J-MUSIC DIRCM systemen die worden geleverd aan de NATO Support and Procurement Agency (NSPA) integreren de op infrarood gebaseerde Passive Airborne Warning Systems (PAWS IR) van het bedrijf. Ze zijn ontworpen met een open architectuur, waarbij de nieuwste lasertechnologie is geïntegreerd samen met een thermische camera met hoge framesnelheid en een kleine, snel beweegbare, verzegelde spiegelkoepel. Door dit alles wordt een hoge mate van verdediging geboden tegen dreigingen gevormd door infrarood geleide raketten.

Het MMF programma is een multinationaal “pooling and sharing” initiatief. De vloot zal bestaan uit negen multi-role tanker transportvliegtuigen die strategisch transport, air-to-air refuelling en medical evacuation capaciteit kunnen bieden aan de zes deelnemende landen (België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen en Tsjechië). De vliegtuigen zijn eigendom van de NAVO en worden beheerd door de NATO Support and Procurement Agency (NSPA), e.e.a. met steun van de Organisation for Joint Armament Cooperation (OCCAR) tijdens de verwervingsfase die tot eind 2022 duurt. De Multinational Multirole Tanker Transport Unit (MMU) opereert met de vloot.

De DIRCM systemen van Elbit Systems hebben intussen meer dan 300.000 vlieguren ondergaan en zijn getest onder live fire omstandigheden. Ze worden door een reeks klanten gebruikt aan boord van meer dan 25 vliegtuigtypes, waaronder de Boeing B747, B737, B757, B767, B777; Airbus A320, A330, A340, A400M; Lockheed Martin C-130J; Alenia C27J; Leonardo AW101 CSAR; EMBRAER KC-390, Gulfstream 650 en meer.

Voor aanvullende informatie, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg op Twitter of bezoek de officiële FacebookYoutube en LinkedIn kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.