Elbit levert nachtzichtNews

Elbit levert nachtzicht

Haifa, Israël, 16 december 2020 -| Persbericht | Automatisch vertaald

Elbit Systems Ltd. heeft vandaag aangekondigd dat het een eerste contract van ongeveer $ 15 miljoen heeft ontvangen van het Nederlandse ministerie van Defensie levert XACT nv32 micro nachtkijkersystemen voor de Nederlandse krijgsmacht. Het initiële contract zal worden uitgevoerd over een periode van twee jaar, met het potentieel voor aanvullende vervolgopdrachten over een periode van zeven jaar.

Deze contracttoekenning sluit aan bij eerdere contracten in Nederland op het gebied van digitale soldaatsystemen en netwerkbestrijdingssystemen, met name voor het VOSS-programma.

Compact en licht van gewicht, met een opklapbare kop / helmadapter, XACT nv32 biedt beelden met een hoge resolutie onder ongunstige omstandigheden terwijl de afwijking van de zichtlijn tot een minimum wordt beperkt en is geschikt voor gemonteerde en gedemonteerde soldaten, speciale eenheden en wetshandhavingsteams. De XACT-productfamilie van Elbit Systems is al operationeel bij een aantal NAVO-landen, waaronder Duitsland, en bij de Israëlische en Australische strijdkrachten.

Elad Aharonson, General Manager van Elbit Systems ISTAR, merkte op: “Deze contracttoekenning volgt op een aantal belangrijke contracten die de afgelopen jaren in Nederland aan Elbit Systems zijn gegund. We zien Nederland als een belangrijke markt voor Elbit Systems en we zijn van plan om door te gaan. het versterken van onze lokale industriële samenwerking en investeringen in Nederland in de komende jaren ”.

Related Posts

1 Comment

  1. US Army demonstreert nieuwe ENVG-B night vision goggles - Dutch Defence Press
    26 juli 2021 at 16:08

    […] Zie ook Elbit levert nachtzicht […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.