Elbit Systems lanceert E-LynX-SatNews

Elbit Systems lanceert E-LynX-Sat

Persbericht | automatisch vertaald

Elbit Systems heeft E-LynX-Sat gelanceerd, een compact uitbreidingssysteem voor satellietcommunicatie (SATCOM). Het nieuwe systeem maakt gebruik van een lichtgewicht terminal van minder dan 1 kg die kan worden aangesloten op de E-LynXTM Software Defined Radio (SDR) -oplossing van Elbit Systems. E-LynX-Sat stelt infanterie- en manoeuvretroepen in staat om robuuste en beveiligde spraak- en datacommunicatiediensten te onderhouden, zowel lopend als rijdend, over een afstand van honderden kilometers. De operationele voordelen van het onlangs gelanceerde E-LynX-Sat-systeem werden met succes gedemonstreerd tijdens het recente Warfighting Experiment 2020 van het Britse leger.

“De toegang tot robuuste spraak- en datacommunicatie over lange afstand is een cruciale operationele capaciteit voor infanterie en manoeuvretroepen. Tot nu toe vereiste deze mogelijkheid het gebruik van kostbare en zware SATCOM-apparatuur die niet soepel communiceerde met hun tactische radio- of commando- en controlesystemen, waardoor hun acceptatie en effectiviteit werd beperkt”, aldus Oren Sabag, een Senior Vice President bij Elbit Systems C4I & Cyber ??Division.

E-LynX-Sat integreert miniatuur phased-array antennes, uniek satellietcommunicatiemodem, straalbesturing en foutcorrectiesoftware, evenals datacompressieprotocollen. Met behulp van standaard Ka- en Ku-band geostationaire satellieten, beschikt het over automatische elektronische satellietvolgsystemen en een direct sequentieel gespreid spectrum, waardoor continue operaties over de horizon onderweg en onderweg mogelijk zijn. E-LynX-Sat bestaat uit compacte draagbare terminals en een Hub-basisstation dat is geïnstalleerd in satellietgrondstations.

“Deze SATCOM add-on oplossing overwint grote uitdagingen op het gebied van militaire netwerken, inclusief afmeting en gewichtsvermindering en automatische tracking, en biedt een aanzienlijke verbetering van de operationele effectiviteit aan het groeiende klantenbestand van de E-LynX SDR-oplossing”, voegde dhr. Sabag toe.

Over Elbit Systems

Elbit Systems Ltd. is een internationaal hightechbedrijf dat zich bezighoudt met een breed scala aan defensie-, binnenlandse veiligheids- en commerciële programma’s over de hele wereld. Het bedrijf, waartoe Elbit Systems en haar dochterondernemingen behoren, is actief op het gebied van lucht- en ruimtevaart-, land- en marinesystemen, commando, controle, communicatie, computers, inlichtingenbewaking en verkenning (“C4ISR”), onbemande vliegtuigsystemen, geavanceerde elektro-optica , elektro-optische ruimtesystemen, EW-suites, signal intelligence-systemen, datalinks en communicatiesystemen, radio’s, cybersystemen en munitie. Het bedrijf richt zich ook op het upgraden van bestaande platforms, het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor defensie, binnenlandse veiligheid en commerciële toepassingen en het leveren van een reeks ondersteunende diensten, waaronder trainings- en simulatiesystemen. Ga voor meer informatie naar: https://elbitsystems.com/, volg ons op Twitter of bezoek onze officiële Facebook-, YouTube– en LinkedIn-kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.