Saab levert Carl-Gustaf M4-trainers naar ZwedenNews

Saab levert Carl-Gustaf M4-trainers naar Zweden

Saab heeft een bestelling ontvangen voor de levering van de Carl-Gustaf® M4 Ground Combat Indoor Trainer (GC IDT), de bestelwaarde is ongeveer 13 miljoen Euro en de leveringen zullen plaatsvinden in 2022-2023.

De bestelling wordt geplaatst in het kader van een raamovereenkomst, ondertekend in juni 2019, die de Zweedse Defensie Materieel Administratie (FMV) in staat stelt, samen met de Estse en Letse strijdkrachten, bestellingen te plaatsen voor Carl-Gustaf M4-wapens, trainingssystemen en bijbehorende uitrusting tijdens een 10 jaar. De Ground Combat Indoor Trainer (GC IDT) van Saab biedt de gebruiker replicawapens, een virtuele omgeving en een geavanceerde evaluatie voor realistische en nauwkeurige training.

“We zijn er trots op dat we de Zweedse strijdkrachten onze realistische en kostenefficiënte virtuele trainingsoplossing GC IDT kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze innovatieve denkwijze en technologie, repliceert de Carl-Gustaf M4 GC IDT de operaties en kenmerken van de echte wapens en munitie, hun ballistische en terminale effecten. Daardoor zijn we in staat om de bemanning de vereiste vaardigheden te bieden, evenals trainingstechnieken in combinatie met training met behulp van de echte systemen”, zegt Åsa Thegström, hoofd van Saabs business unit Training & Simulation.

De bestelling omvat complete trainingsstudio’s die gelijktijdige training van maximaal 100 soldaten mogelijk maken. De bestelling omvat ook conversiekits die een snelle conversie mogelijk maken van een studio-implementatie naar zelfstandige individuele trainers met een kleine footprint. Het GC IDT-systeem kan worden uitgebreid met training met extra soorten wapens, variërend van handvuurwapens tot raketten die vanaf de schouder worden gelanceerd.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.