Thales gaat nog zes Bushmasters naar Nederland exporterenNews

Thales gaat nog zes Bushmasters naar Nederland exporteren

Persbericht 27 april 2020| automatisch vertaald

Thales heeft een contract getekend om nog eens zes Bushmasters naar Nederland te exporteren.

Het contract van $ 14 miljoen omvat meer dan 60 Australische bedrijven om een ??nieuwe, op maat gemaakte Nederlandse medevac-voertuigvariant te ontwerpen en te leveren.

Lange-termijn Australische leveranciers, waaronder Wollongong gevestigd in Bisalloy Steels, AME Systems, Melbourne gevestigd DVR Engineering en KAB Seating in Dandenong, zullen worden vergezeld door een ‘aanzienlijk aantal’ extra Australische KMO’s en het Nederlandse bedrijf Visser Horti Systems, die gespecialiseerd zijn in het ontwerp van klinisch wit ruimtemogelijkheden voor de RNLA.

De voertuigen zijn gepland voor levering in 2021.

De Koninklijke Landmacht beschikt nu over een vloot van bijna 100 Bushmasters na een eerste aankoop van 25 voertuigen als dringende operationele behoefte in 2006. Tussen 2007 en 2016 zijn extra voertuigen aangeschaft. De voertuigen zijn in dienst binnen de Koninklijke Landmacht voor meer dan 10 jaar, met een naar verluidt ‘uitstekend’ operationeel record.

Tot nu toe zijn er 171 Bushmasters geëxporteerd naar zeven landen: Nederland, Fiji, Japan, Jamaica, Indonesië, Nieuw-Zeeland en het VK.

“Deze recente bestelling is een eerbetoon aan de vaardigheden en expertise, niet alleen in Thales ‘Protected Vehicle Center of Excellence in Bendigo, maar in de Australische industrie, die onze cruciale partners zijn bij de productie van dit voertuig van wereldklasse,” Chris Jenkins, CEO, Thales Australia, zei.

https://www.australiandefence.com.au/news/thales-to-export-six-more-bushmasters-to-the-netherlands

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.