Defenture groeit, en ontwikkelt drie nieuwe voertuigenNews

Defenture groeit, en ontwikkelt drie nieuwe voertuigen

Tiel, 9 maart 20201 – Persbericht

Defenture, de in Nederland gevestigde fabrikant van hoogwaardige tactische voertuigen voor zowel Special Forces als lichte infanterie-eenheden, verwelkomt investeringsmaatschappij Azur Investment Group als aandeelhouder. Deze financiële injectie stelt Defenture in staat om drie nieuwe modulaire tactische voertuigen verder te ontwikkelen.

Defenture ontwikkelt en produceert sinds 2013 lichte tactische voertuigen. Afgelopen zomer heeft Defenture de laatste van 75 VECTOR-voertuigen overgedragen aan het Korps Commandotroepen. Dit voertuig werd al snel gekarakteriseerd als ‘de nieuwe standaard’. Verder tekende Defenture onlangs een contract met het Nederlandse Ministerie van Defensie voor 249 Scorpion-dieselquads.

Defenture is ambitieus en wil anticiperen op nieuwe trends, ontwikkelingen en behoeften op de defensiemarkt. Henk van der Scheer, CEO Defenture: ‘We merken een sterke behoefte bij onze klanten aan onbemande voertuigsystemen, hybride technologie en emissiereductie, onderwerpen waar wij als Defenture op inspelen. Daarnaast hebben we de ambitie om onze productiecapaciteit te verhogen tot minimaal 300 voertuigen en 140 quads per jaar en de productie uit te breiden naar het buitenland. ’Daarnaast is er een sterke focus op het verder ontwikkelen van drie nieuwe voertuigtypes. Door het modulaire rolchassis zijn voor deze voertuigen verschillende configuraties mogelijk, variërend van 3 tot 10 ton.

Deze voertuigsystemen zijn meestal opgebouwd uit dezelfde componenten, zijn gericht op standaardisatie en ondersteunen sterk vertrouwdheid, waardoor internationale logistieke interoperabiliteit en operationele samenwerking tussen militaire eenheden die de voertuigen gebruiken, wordt gecreëerd. Met Azur Investment Group als nieuwe aandeelhouder is Defenture klaar voor de toekomst.

Over Defenture

Defenture is een innovatiegedreven en dynamische ontwerper en fabrikant van speciale lichte voertuigen, die veiligheid en mobiliteit biedt aan militaire, wetshandhavings- en gespecialiseerde eenheden die veeleisende missies uitvoeren in uitdagende omgevingen over de hele wereld. Innovatief ontwerp, sterke lichtgewicht constructietechnieken en geavanceerde rijeigenschappen zorgen voor een onverslaanbare mobiliteit. Het bedrijf werkt aan productoplossingen, in nauwe samenwerking met de beste strategische (lokale) partners en klanten; voertuigen kunnen lokaal worden geassembleerd om banen te creëren in landen die Defenture-voertuigen aanschaffen. Defenture is in 2013 opgericht door de bekende motorcrosser Gerard Rond. Momenteel telt het bedrijf 45 fte en dit aantal groeit met maandelijks 2 tot 3 nieuwe medewerkers.

Over de Azur Investment Group

De Azur Group is een in Nederland gevestigde investeringsmaatschappij die zich richt op het duurzaam investeren van particulier kapitaal. De bedrijfsinspanningen zijn deels gericht op bedrijven die investeren in zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Anderzijds investeert de Azur Group in zowel bestaande als nieuwe vastgoedportefeuilles. De Azur Group bestaat uit een team van professionals met elk een breed scala aan expertise, brede interesses en een uitgebreid netwerk. Door het Azur Group-team samen te voegen met het bestaande managementteam, ontstaat een sterke basis voor solide zakelijke proposities.

Defenture

Azur Investment Group

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.