LAUF 20 – Defenture levert prototype aan ZwitserlandIndustry

LAUF 20 – Defenture levert prototype aan Zwitserland

Tiel, Nederland, 1 maart 2021 – Persbericht

Armasuisse, het federale agentschap voor defensieaankopen in Zwitserland, heeft op 3 februari 2021 een Defenture GRF-prototype in ontvangst genomen. Het prototype-voertuig, genaamd LAUF 20, is gebaseerd op het GRF-voertuig eerder geleverd aan de Nederlandse Special Forces.

Dit voertuig wordt gekenmerkt door een aantal specifieke technische klantvereisten, die in slechts enkele maanden tijd werden ontwikkeld en geïmplementeerd door een daadkrachtig en flexibel optreden van het Defenture-team. Het GRF-platform biedt de mogelijkheid om deze ontwikkelingen in korte tijd te implementeren. Onderdeel van de ontwikkeling was de integratie van verschillende cliëntcommunicatieapparatuur. Deze integratie werd volledig door Defenture uitgevoerd.

Hoogwaardig

Met de levering van de LAUF 20 aan een kwalitatief hoogwaardige klant als Armasuisse, is het eerste internationale leveringscontract een feit voor Defenture. Het prototype voertuig wordt de komende maanden uitgebreid getest om te voldoen aan de functionele eisen die de klant stelt. Het doel van deze tests is om de definitieve configuratie te bepalen om een vervolgorder te kunnen plaatsen voor extra LAUF 20-voertuigen bij Defenture. Hierdoor kan het Zwitserse leger worden voorzien van een hoogwaardig licht tactisch voertuig.

Defenture stelt hoge eisen aan mobiliteit, veiligheid, laadvermogen, modulair ontwerp en richt zich daarnaast op zo laag mogelijke levenscycluskosten. Deze vereisten worden gecombineerd en geïntegreerd in elke fase van het ontwerp van onze voertuigen. Defenture-voertuigen worden vanaf de grond af opgebouwd om missiewinnende activa te zijn. Een sterk lichtgewicht ontwerp, indrukwekkende constructietechnieken en dynamische rijeigenschappen zorgen voor verbeterde mobiliteit voor troepen en specialisten.

In dit uitdagende project heeft Defenture, mede door de beperkingen in verband met de COVID-pandemie, tot grote tevredenheid van de klant het voertuig op tijd, volgens de eisen, kunnen leveren.

Lees alles over de ontwikkeling van dit bijzondere Nederlandse voertuig in het artikel De VECTOR: het ultieme Special Operation Forces-voertuig die de commando’s altijd al hadden willen hebben.

www.defenture.com

Related Posts

2 Comments

  1. Defenture LAUF 20 – Gerard van Oosbree
    15 mei 2021 at 20:32

    […] Read my story here on dutchdefencepress.com. […]

  2. Defenture CEO interview - Dutch Defence Press
    16 september 2021 at 21:11

    […] LAUF 20 – Defenture levert prototype aan Zwitserland […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.