TRAILBLAZER geselecteerd voor Nederlandse BoxersNews

TRAILBLAZER geselecteerd voor Nederlandse Boxers

De TRAILBLAZER van RFEL is geselecteerd als Driver Vision System voor het Boxervoertuig van de Koninklijke Landmacht. De order voor 200 systemen plus reserveonderdelen wordt gedurende een driejarig programma geleverd aan Rheinmetall Defense Nederland, de hoofdaannemer voor de integratie van de TRAILBLAZER in de Nederlandse Boxer-vloot.

Het systeem dat in het Boxer NL-programma wordt geleverd, bestaat uit de TRAILBLAZER HD90W-cameramodule en een speciale Driver’s Display en Control Unit. Deze elementen worden geleverd samen met installatiespecifieke items om het systeem aan te passen aan het voertuig. De HD90W-variant biedt een breed horizontaal gezichtsveld van 90º voor zowel de daglicht- als thermische sensoren. Het complete systeem stelt de bestuurder in staat om veilig te werken tijdens het navigeren met de luiken naar beneden in alle weers- en lichtomstandigheden.

Veilig navigeren door een onbekend terrein, in een verslechterde visuele omgeving, is een veelvoorkomende uitdaging op het moderne slagveld. Wanneer het gezichtsveld beperkt is en bedreigingen onbekend zijn, zijn volledige controle over de weg en volledig bewustzijn essentieel voor succes. De hoogwaardige daglicht- en thermische sensoren worden gecombineerd met het intelligente Video Fusion-algoritme van RFEL om een ??samengesteld beeld te leveren, geoptimaliseerd om de operator te allen tijde de beste informatie te geven.

RFEL TRAILBLAZER
RFEL’s Video Fusion – van linksboven – Daylight View, Infrared View, RFEL’s Video Fusion Technology en Fusion with False Colour.

TRAILBLAZER is speciaal ontworpen voor bestuurdersvisie op gevechtsvoertuigen in de frontlinie. De toonaangevende ultralage glas-naar-glas latentie van video zorgt ervoor dat de bestuurder wordt geholpen bij het onderhandelen over terreinen, het vermijden van obstakels en het selecteren van routes, terwijl het de bemanning ook te allen tijde volledig situationeel bewustzijn en veiligheid biedt.

Er kan een verscheidenheid aan gezichtsvelden (FOV) worden geselecteerd, van ultrabreed voor situationeel bewustzijn en manoeuvreren, tot een smal gezichtsveld om snel rijden te ondersteunen. Op het scherm zijn rijhulpmiddelen afgestemd op het platform en de rol. Een reeks geavanceerde functies kan naar behoefte worden geselecteerd, waardoor de bestuurder uitgebreide kijkopties krijgt, met controle en flexibiliteit om te passen bij de taak, rol en omgeving.

Het contract voor Boxer NL is de grootste exportorder die RFEL heeft ontvangen. Richard Streeter, Managing Director van RFEL zei: “We zijn zeer verheugd om dit belangrijke programma veilig te stellen dat onze relatie voortzet door de Koninklijke Landmacht te voorzien van het meest geavanceerde Driver Vision System op de markt. Trailblazer wordt nu geleverd op vier platformtypes binnen de NL-vloot en deze aanpak zal enorme voordelen opleveren, zowel voor de eindgebruikers als voor de ondersteuningsteams. Trailblazer biedt een cruciaal prestatievoordeel en proeven hebben aangetoond dat de gebruikers zich gemakkelijk onmiddellijk aanpassen aan de fusion-weergave en er bijna uitsluitend op vertrouwen. Dit vermindert de werklast van de chauffeur en ondersteunt hen dus bij het behalen van de missiedoelen. Trailblazer is, net als alle producten van RFEL, Software Defined en we verwachten incrementele upgrades te introduceren gedurende de levensduur van het product, zodat de capaciteit toeneemt om te voldoen aan de zich steeds verder ontwikkelende bedreigingsomgeving. Met deze contracttoekenning hebben we direct 35 systemen geleverd voor snelle inzet, waarmee we de Koninklijke Landmacht hebben ondersteund bij kritische samenwerkingsproeven. Trailblazer en Boxer zijn een winnende combinatie.”

Rheinmetall Defence Nederland (RD-NL) is de leverancier en hoofdaannemer van de Landmacht voor de Nederlandse Boxervloot voor de levering en integratie van de TRAILBLAZER systemen. RD-NL, gevestigd in Ede, is een volledige dochteronderneming van Rheinmetall Landsysteme (RLS) GmbH en onderdeel van de divisie Vehicle Systems. RD-NL is samen met de Duitse industrie de Nederlandse partner voor het Boxer consortium ARTEC GmbH, waar het Boxer voertuig wordt ontwikkeld en gebouwd. De Dutch Boxer voertuigen worden ontwikkeld en gebouwd in Ede. Momenteel omvat dit ook het bouwen en ondersteunen van Boxer en andere militaire voertuigen van over de hele wereld. De Rheinmetall Group ontwikkelt, bouwt en levert producten voor politie-, veiligheids- en defensiemarkten wereldwijd.

Meer informatie op de website van RFEL.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.