België besteld CLV bij Oshkosh DefenseNews

België besteld CLV bij Oshkosh Defense

OSHKOSH, Wis. (13 oktober 2020) – Persbericht | automatisch vertaald

Oshkosh Defense, LLC, een bedrijf van Oshkosh Corporation (NYSE: OSK), heeft vandaag aangekondigd dat het Belgische Ministerie van Defensie Oshkosh Defense een contract heeft gegund voor 322 Oshkosh Defense Command and Liaison Vehicles (CLV) voor de Belgische strijdkrachten.

De Belgische CLV is het bewezen Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) -platform van Oshkosh uitgerust met Belgische communicatiesystemen. De JLTV wordt momenteel gebruikt door het Amerikaanse leger.

“Oshkosh Defense is vereerd dat België ervoor heeft gekozen zijn strijdkrachten uit te rusten met de Oshkosh CLV”, aldus John Bryant, Executive Vice President, Oshkosh Corporation, en President, Oshkosh Defense.

“De Oshkosh CLV biedt Belgische soldaten het meest geavanceerde lichte militaire voertuig ter wereld, met de volgende generatie niveaus van bescherming, off-road mobiliteit, snelheid, transporteerbaarheid en naadloze operationele en logistieke interoperabiliteit met bondgenoten van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO),” Bryant vervolgd.

“De Belgische Defensie koos voor een wereldwijde wedstrijd waarin “value for money” het enige criterium was”, aldus directeur Land Systems Kolonel Filip De Varé. “De CLV zal worden geïntegreerd in het CaMo-programma, een internationaal partnerschap tussen de Franse en Belgische landstrijdkrachten.”

Traditioneel aangekocht via buitenlandse militaire verkopen, markeert de Belgische aanbesteding de eerste grote directe commerciële verkoop van een op JLTV gebaseerd voertuig door Oshkosh Defense. België kiest voor dit voertuig samen met de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Litouwen, Slovenië en Montenegro.

Als wereldwijd erkende leider in het ontwerp en de productie van militaire voertuigsystemen, heeft Oshkosh Defense het vermogen om zowel de binnenlandse als internationale klantvraag te ondersteunen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.