FLETCHER voor USSOCOM en Europese SF eenheidNews

FLETCHER voor USSOCOM en Europese SF eenheid

Persbericht | automatisch vertaald

Arnold Defense, de in St. Louis gevestigde fabrikant van 2,75-inch raketwerpers, is verheugd over twee grote bestellingen voor hun unieke FLETCHER Land Based, Laser Guided Rocket Launcher. Het FLETCHER laser geleide wapensysteem van 2,75 inch / 70 mm werd voor het eerst onthuld in 2017 op DSEi in Londen.

Arnold Defense kan geen specifieke details bekendmaken over de nieuwe contracten, maar een van de twee orders is afkomstig van USSOCOM en de andere is van een niet nader genoemde Europese gespecialiseerde eenheid. De tijdstippen, aantallen, configuraties en gebruiksconcepten verschillen voor elke klant, maar Arnold en hun integratiepartners zullen een combinatie leveren van enkele (4-buis) op het voertuig gemonteerde FLETCHER-systemen, zoals te zien op tal van beurzen en een nieuwe en unieke dubbelgemonteerde (8-buis) FLETCHER-variant. Op voertuigen en statisch gemonteerde FLETCHER-systemen bieden de gebruiker de mogelijkheid om doelen nauwkeurig vanaf de grond aan te vallen over een afstand van meer dan 5 km.

Sinds de lancering van het concept in 2017 is FLETCHER tentoongesteld op een aantal internationale tentoonstellingen, wat buitengewoon veel belangstelling heeft gewekt, terwijl Arnold Defense doorging met een doorlopend ontwikkelings- en investeringsprogramma om de reeds revolutionaire mogelijkheden van het systeem te verbreden en te bewijzen. In april 2019 kondigde Arnold Defense de plaatsing aan van de allereerste ‘proof of concept’ order voor FLETCHER. In juni van dit jaar kondigde BAE Systems het succesvolle live-afvuren van hun APKWS® lasergestuurde raketten aan met behulp van de FLETCHER-lanceerinrichting op de grond. Arnold Defense werkt ook aan enkele andere revolutionaire ontwikkelingsprojecten voor FLETCHER, waaronder een op een boot gemonteerde maritieme variant en de verdere ontwikkeling van hun 23-round MLHS-grondsysteem, voor het eerst onthuld op DSEi in 2019.

Met FLETCHER heeft Arnold Defense een gewaagde afwijken van het traditionele concept van gebruik voor 2,75-inch raketsystemen; dat van een gebiedsonderdrukkingswapen geleverd door luchtvaartmiddelen. Arnolds innovatieve benadering FLETCHER met behulp van geavanceerde raketgeleidingstechnologie om lanceerplatforms op de grond te gebruiken, die voldoen aan de eisen van moderne, op voertuigen gemonteerde en gedemonteerde asymmetrische oorlogsvoering.

Het unieke ontwerp van FLETCHER zorgt voor gebruiksgemak, onderhoud en onderhoud. Het maakt gebruik van een bestaande reeks geleidingsmodules, raketten en kernkoppen, die al in bekende programma’s worden gebruikt en direct beschikbaar zijn voor wereldwijde strijdkrachten. Het resultaat is dat het FLETCHER-systeem ‘raket-agnostisch’ is, waardoor de gebruiker zijn bestaande 2,75-inch raketten naar keuze kan afvuren.

Doug Wallace, onlangs benoemd tot president bij Arnold Defense, zei: “Arnold Defense is verheugd deze twee contracten te hebben ondertekend voor de levering van onze uiterst capabele FLETCHER-raketwerper op het oppervlak.” Hij voegde eraan toe: “FLETCHER heeft wereldwijd enorme belangstelling gewekt met zijn unieke vermogen om organische precisie-vuurkracht op lange afstand te leveren aan zelfs het kleinste tactische element. Het is geweldig om te zien dat serieuze internationale belangstelling uitgroeit tot stevige orders en we verwachten dat er nog veel meer zullen volgen. ”

Afbeelding geleverd door MSI Defense, een integratiepartner van Arnold Defense. Deze afbeelding is een voorbeeld van een voertuigpassing van FLETCHER en is niet representatief voor iets dat in dit persbericht wordt vermeld met betrekking tot de aangekondigde contracten.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.