Eerste Airbus A400M voor LuxemburgNews

Eerste Airbus A400M voor Luxemburg

Persbericht 7 oktober 2020 | automatisch vertaald

De Luxemburgse strijdkrachten hebben hun militaire transportvliegtuig Airbus A400M in ontvangst genomen, dat is geaccepteerd op de A400M Final Assembly Line in Sevilla (Spanje) en een veerboot heeft uitgevoerd. Het zal een eerste stop maken in Luxemburg voordat het zijn reis vervolgt naar het 15th Wing Air Transport in Melsbroek (België), waar de gezamenlijke luchtbrug tussen België en Luxemburg zal worden gestationeerd. Met deze levering wordt Luxemburg de zevende A400M-operator.

© Airbus

Het vliegtuig, bekend als MSN104, zal worden bediend door de Luxemburgse strijdkrachten en België binnen een binationale eenheid, samen met de zeven A400M die door België zijn besteld en die in de komende weken hun eerste vliegtuigen zullen ontvangen.

Alberto Gutierrez, hoofd militaire vliegtuigen bij Airbus Defence and Space, zei: “Ik heet Luxemburg welkom in de groeiende gemeenschap van gebruikers van de A400M. Met 94 vliegtuigen in dienst, wordt de A400M steeds meer de ruggengraat van de luchtmobiliteit van onze klanten, zowel in civiele als militaire omgevingen, zoals te zien is tijdens recente COVID-19-crisismissies over de hele wereld.”

© Airbus

De A400M heeft onlangs extra mogelijkheden behaald, zoals gelijktijdige parachutisten-dropping voor maximaal 116 parachutisten met behulp van de zijdeuren, automatische laagvlieg vlucht in visuele meteorologische omstandigheden (het enige militaire transportvliegtuig met deze mogelijkheid), en dropping en combat off-load die maakt het mogelijk om een enkele lading van 16 ton automatisch te laten vallen via parachute-extractie. Daarnaast kan 25 ton door zwaartekracht worden gedropt en is de handmatige combat offload tot 19 ton op pallets (één doorgang) of 25 ton (twee doorgangen) op een onverharde landingsbaan mogelijk, wat ongekend is. Met betrekking tot het bijtanken van helikopters in de lucht heeft de A400M onlangs de eerste succesvolle natte contacten bereikt met een H225M-helikopter.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.