Arquus levert de 2.000ste VT4 aan het Franse legerNews

Arquus levert de 2.000ste VT4 aan het Franse leger

Persbericht 9 februari 2021 | automatisch vertaald

Op 16 december 2020 leverde Arquus de 2000ste VT4 af aan het Franse aankoopbureau voor defensie, de DGA. Deze belangrijke mijlpaal in het programma valideert de maatregelen die door Arquus en de DGA zijn geïmplementeerd om de continuïteit van de productie van de strijdkrachten te verzekeren ondanks de gezondheidscrisis in het jaar 2020. Iets meer dan twee jaar nadat de eerste voertuigen werden overgedragen aan de 12e Régiment de Cuirassiers, is bijna de helft van de VT4’s die in het kader van het programma zijn gepland, ter beschikking gesteld van de strijdkrachten. Deze eerste twee dienstjaren bevestigen ook de veerkracht van de organisatie die door Arquus is opgezet om de voertuigen te ondersteunen, met een uptime van meer dan 95% te allen tijde, in overeenstemming met de toezeggingen.

De VT4 is nu aanwezig in eenheden in heel Frankrijk, zowel op het vasteland van Frankrijk als in de Franse overzeese departementen en territoria, van Frans Guyana tot de Stille Oceaan. Met zijn hoge prestaties en zijn veelzijdigheid bewijst de VT4 zijn kwaliteiten elke dag op alle terreinen en situaties. In totaal zijn 4.380 VT4’s gepland om de strijdkrachten uit te rusten, waaronder 3.980 voor het Franse leger. Op de site van Arquus in Saint-Nazaire moeten nog 2.380 voertuigen worden geproduceerd.

De VT4’s hebben onlangs hun eerste externe operatie ondergaan met een inzet in Libanon als onderdeel van Operatie Friendship. Binnen de Groupement Terrestre Ventoux hebben VT4s bijgedragen aan missies ter ondersteuning van de bevolking, met inbegrip van contacten en transport van personeel en uitrusting.

Bij het begin van de crisis en in overeenstemming met de gezondheidsvoorschriften, bleven toegewijde Arquus-teams op de site van Saint-Nazaire om de laatste hand te leggen en de voertuigen aan de strijdkrachten over te dragen. Dankzij deze teams konden met name twee batches van elk 100 voertuigen op het hoogtepunt van de crisis, eind maart 2020, worden gepresenteerd aan de kwaliteitsafdeling van de DGA. Twintig van deze voertuigen werden met spoed afgeleverd bij het RMED (Régiment Médical, Medical Regiment) in La Valbonne als onderdeel van de inzet van een veldhospitaal in de Elzas. De leveringen van VT4’s konden dus normaal doorgaan in 2020.

In december kon Arquus de 10e batch van 100 voertuigen leveren aan de DGA voor 2020, voor een totaal van 1.001 geleverde VT4’s gedurende het jaar, in overeenstemming met de toezeggingen. Deze voertuigen zijn door de DGA aan de krijgsmacht geleverd. Ze werden direct ingezet tijdens de missies die het leger op nationaal grondgebied uitvoerde tijdens Operatie Resilience.

De VT4 is een licht, veelzijdig, niet-gepantserd 4×4 commando- en verbindingsvoertuig dat is ontworpen om vijf soldaten of vier met FELIN uitgeruste operators te vervoeren. Het is bedoeld voor interne operaties (Sentinel, training), of voor externe operaties in gestabiliseerde conflictgebieden.

De VT4-productielijn verenigt de inspanningen van 46 mensen op de site van Saint-Nazaire, zowel aan de lijn zelf als in voorbereiding. Met de betrokkenheid van de ontwerp-, ondersteunings- en logistieke teams vertegenwoordigt het VT4-programma in totaal 150 banen voor Arquus in de werkgebieden van Saint-Nazaire en Versailles.

Deze industriële prestatie is ook afhankelijk van de 96 Arquus-leveranciers die bij dit programma betrokken zijn, waaronder veel Franse bedrijven. Arquus heeft vanaf het prille begin van de crisis, in samenwerking met zijn partners en de DGA, uitgebreide maatregelen genomen om de bevoorrading veilig te stellen en de continuïteit van zijn logistieke stromen te verzekeren. Het VT4-programma omvat ook het volledige ondersteuningsnetwerk van het bedrijf, aanwezig in heel Frankrijk.

Een van de belangrijkste nieuwe kenmerken van het VT4-programma is het ondersteuningssysteem, dat volledig geïntegreerd en innovatief is, met een vastberaden inzet van 95% uptime voor de hele vloot. Deze verbintenis is gedurende deze eerste twee jaar van VT4-dienst te allen tijde nagekomen. Om deze beschikbaarheid te garanderen, beschikt Arquus over een uniek netwerk van dealers en servicepunten in Frankrijk.

Met alleen al in Frankrijk meer dan 310 punten ligt dit netwerk zo dicht mogelijk bij de strijdkrachten, met één punt op minder dan 50 km van de locatie van elk regiment, ook in het buitenland. Het biedt technische bezoeken aan de VT4-vloten van de legers, met gegarandeerde 24 uur per dag, 7 dagen per week assistentie. Dit territoriale netwerk en de unieke nabijheid zorgen voor een optimaal reactievermogen in dienst van de strijdkrachten.

In het kader van VT4-ondersteuning kan Arquus snel teams mobiliseren om in de kortst mogelijke tijd in te grijpen, rechtstreeks op de sites van gebruikers. Dit systeem heeft al bewezen dat het het Franse leger kan ondersteunen door duizenden technische acties en talrijke configuratiewijzigingen mogelijk te maken, waardoor de veiligheid van de strijdkrachten, de beschikbaarheid van uitrusting en de optimalisatie van het potentieel van de voertuigen worden gegarandeerd.

Het netwerk van servicepunten die betrokken zijn bij de ondersteuning van de VT4 heeft toegang tot de online onderdelenwinkel van Arquus, ELEMENTS. Deze webshop, gelanceerd in 2019, integreert de volledige catalogus van de VT4-reeksen. VT4-reserveonderdelen en -componenten zijn sinds begin 2019 gecentraliseerd op het logistieke platform van Garchizy. De voorraad omvat 2.400 referenties, die zo snel mogelijk geleverd kunnen worden aan het volledige dealernetwerk in Frankrijk en aan voertuigen die buiten Frankrijk worden ingezet.

Als onderdeel van het VT4-programma verzorgt Arquus ook trainingen voor de krijgsmacht. Deze trainingen zijn bedoeld om soldaten te helpen het voertuig in de best mogelijke omstandigheden te ontdekken en ermee om te gaan, en om het offroad-rijden van de VT4 onder de knie te krijgen. De training is beschikbaar in e-learning, met een voertuigontdekkingsmodule en 14 modules om voertuigondersteunende vaardigheden te ontwikkelen.

Arquus biedt ook VT4-onderhoudstrainingen voor dealers om de efficiëntie van het volledige ondersteuningsnetwerk te waarborgen. Deze sessies worden georganiseerd op de site van Saint-Nazaire of rechtstreeks bij de dealer.

Fotocredits: ARQUUS

ARQUUS is een Frans defensiebedrijf, leider op het gebied van landmobiliteitsoplossingen. Arquus, historische partner van de legers, heeft momenteel meer dan 25.000 voertuigen in dienst van het Franse leger, waarvan er 20.000 rechtstreeks door het bedrijf worden ondersteund. Arquus neemt deel aan het ontwerp en de productie van de nieuwe gevechtsvoertuigen van het Franse leger, de VBMR GRIFFON en de EBRC JAGUAR, in het kader van een kortlopend consortium met Nexter en Thales. Arquus is met name verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie van de aandrijflijnen en de RCWS voor deze twee voertuigen. Als conceptor van wereldberoemde voertuigen zoals de VAB, de VBL, het Bastion en de Sherpa, is Arquus een partner van meer dan 60 legers wereldwijd. Dankzij zijn eigen onderzoeksfaciliteiten en de steun van de Volvo Group innoveert Arquus voortdurend op eigen vermogen, met name op het gebied van energie, automatisering en systeemintegratie. Om de levenscyclus van de wagenparken te optimaliseren, biedt Arquus complete en innovatieve ondersteuningsaanbiedingen en -mogelijkheden, zoals HUMS, virtual reality en additive manufacturing.

ARQUUS WWW.ARQUUS-DEFENSE.COM

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.